Oslo Operafestival – 13. – 29. oktober 2016

Vi jobber for fullt med å få ferdig programmet til høstens operafestival. Vi håper at alt er på plass i slutten av august.

Noen av årets høydepunkter blir:

Rigoletto

Vi byr på en noe forkortet versjon av en av Giuseppe Verdis mest kjente operaer. Jason Stearns fra USA synger Rigoletto og i rollen som Gilda møter du en av Norges unge sjerneskudd, Caroline Wettergreen. Sigmund Thorp dirigerer Østfold Symfoniorkester og Einar Bjørge har regien.
Hydrogenfabrikken, Fredrikstadfredag 21. oktober kl 19.00, Samfunssalen i Moss søndag 23. oktober kl 19.00 og Posthallen i Oslo fredag 28. oktober kl 20.00.

jason_stearns_broadband

Urfremføring

I år urfremfører vi Kjell Habbestads opera, Karlstad 1905 – Et Blad i Civilisationens Historie. En opera med ikke mindre enn 12 mannlige sangere. Jenter, dette vil dere få med dere!
Moss kirke fredag 18. oktober kl 19.00 og Universitetets aula 20. oktober kl 19.00.

Barneopera

Dette er en barneopera som allerede er spilt for ca. 2000 barn fra barnehagealder og opp til syvende klasse. Operaen ble bestilt av kulturkonsulent, Bjørn Holm, fra Stovner bydel i 2014. Barneoperaen var en gedigen suksess. Barna lo så tårene trillet av den gale professoren og de gråt sammen med Dronninga fra Drammen som er så lei seg at hun må synge på tsjekkisk fordi hennes datter, prinsesse Askepott har blitt kidnappet av heksa fra Hokksund. Espen Askeladd og Filibom må trosse hekser og andre farer for å redde Askepott. Operaen er full av flotte arier og duetter fra kjente operaer som Tryllefløyten, Barberen i Sevilla, Rusalka m.fl. Dette er en flott barneopera som passer for hele familien.
Musikk & Scenehuset 16. og 23 oktober kl 14.00.

Barokkanerne

Også i år har vi et samarbeid med Barokkanerne, de spiller Henry Purcells Hail bright Cecilia (Ode to St. Cecilia) og Georg F. Händels Orgelkonsert samt Concerto grosso i Universitetets aula fredag 21. oktober kl 19.00.

Kommentarfeltet

Nyskrevet opera om sosiale medier med bl.a. Isa Gericke, Maija Skille og Hallvar Djupvik. Operaen blir fremført i Musikk & Sceneuset tirsdag 25. oktober kl 18.00.

Andre ting

Det blir schwanengesang, Operapub på Cafe Amsterdam, Operabonanza på 1. balkong i Operaen, Lørdagsopera, Operatrikk og andre operastunts i tidsromet mellom 13. og 29. oktober.

VELKOMMEN

Billettsalget skjer via TicketCo og starter i slutten av august.