Andrea Secchi

Klaver
Image

Andrea Secchi ble født i Colle Val d’Elsa (Siena) den 3 februar 1975, og begynte å studere musikk i en alder av fem.

I 1994 fikk han sitt diplom med karakteren av 10 av ti ved konservatoriet i Firenze under veiledning av Giorgio Sacchetti, da han vant stipend for de beste nyutdannede ved konservatoriene i Firenze og Pesaro. Han også studert direksjon med Piero Bellugi.

Han har deltatt i mange konserter og TV-sendinger i Italia og andre land.

I 2001 deltok han i den internasjonale Beethoven Competition (Wien), som er den eneste italienske deltaker til denne viktige konkurransen, noe som ga ham sjansen til å spille i den berømte «Musikverein».
I 2003 var han semifinalist (beste italienske deltaker) i den berømte Leeds International Pianoforte Konkurranse og han gjorde sin debut i Paris, i Salle Cortot.

For tiden spiller han kammermusikk (duo og kvartett), og han har spilt for master-klasser av S Burns (trompet), J. Bashmet (Bratsj), M. Larrieu (fløyte), A Bjlsma (Cello), K. Blacher (fiolin), organisert av «Amici della Musica» i Firenze. Siden 2003 er han pianist i Contempoartensemble, som bringer samtidsmusikk til alle de viktigste italienske kinoer.

Hans erfaring i Operarepertoaret er svært omfattende, og han akkopagnerer ofte sangere. I studieåret 2000-2001 deltok han på repetitørkurs holdt av R. Negri, fra Teatro La Scala, ved European Academy of Music i Pomerio og mellom 2002 og 2003, tok han videregående kurs organisert av Mimesis Maggioarte på Teatro Comunale i Firenze, hvor han også ble repetitør for Puccinis Gianni Schicchi og for kursene som holdes av R. Kabaivanska. I 2004 fikk han sin første offisielle kontrakt ved Teatro del Maggio som repetitør i Musorgskys Kovancina, regissert av James Conlon og, 2005-2013, har han vært repetitør og andre kormester ved samme Operahus, der han samarbeider med dirigenter som Z. Metha, R. Muti, C. Abbado, R, Chailly, L Maazel og S. Osawa, nå, etter en periode som repetitør og andre kormester i Teatro Regio di Torino, er han repetitør ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo .

Konserter