Bastian Stabell baryton

Bastian Stabell

Bastian Danielsen Stabell (f. 1988 i Stuttgart) er en norsk skuespiller og sanger som debuterte sju år gammel ved Det Norske Teatret som Slikkepinnegutt i Daniel Bohrs oppsetning av Trollmannen fra Oz. Som barneskuespiller medvirket han i flere stykker ved blant annet Oslo Nye Teater, Den Norske Opera og Det Norske Teateret.

Som sanger begynte han i St. Halvardsguttene men forlot koret til fordel for Sølvguttene som på dette tidspunktet var ledet av Torstein Grythe. I Sølvguttene fungerte han som en av hovedsolistene og fikk dermed vært med på utallige opptredener i Oslo og omegn samt en turne til Berlin. Han fikk i tillegg gjestet Den Norske Opera ved flere anledninger som guttesopran.

Bastian Stabell har også bakgrunn fra voice-acting og har blant annet dubbet Gus i Friminutt, Hathi i Jungelungene og Mowgli i Jungelboken – Mowglis Historie.
Fra januar 2011 til juli samme år var Stabell teatersjef for Teater Neuf som holder til på Chateau Neuf. I august 2011 spilte han Tony i Teater Neufs oppsetning av West Side Story.