Emil Duncumb klaver

Emil Duncumb
Pianist/hammerklaverspiller Emil Duncumb har spilt i en lang rekke konserter og festivaler i Norge og utlandet både som solo pianist og kammermusiker. Høydepunkter inkluderer konserter på Wigmore Hall og King’s Place (London), Universitetets aula og Konserthuset i Oslo, i tillegg til den filharmoniske salen i Ankara.
Født i England med kroatisk mor og britisk far, flyttet Emil til Norge da han var 8 år og ble tatt inn på Barratt Dues musikkinstitutt fire år senere. Videre har Emil studert på Royal Academy of Music, The Juilliard School og Musicog Norges musikkhøgskole. Han har vunnet en rekke priser og stipender inkludert fire førstepriser ved Ungdomens Musikkmesterskap og Ingvar Doblougs stiftelsens stipend.
Som kammermusiker har Emil opptrådt med mange fantastiske musikere inkludert Engegård og Ajax strykekvartettene, gitarist Jadran Duncumb, fiolinist Nihat Agdac, og Eleanor Corr, som han grunnla ensemblet Pocket Sinfonia med. Emil jobber for tiden med å spille inn en CD med orkesterverk av Mozart, transkribert av Hummel for hammerklaver, fiolin, fløyte og cello.