Gjøril Songvoll kunstnerisk leder

Gjøril Songvoll

Gjøril Songvoll er født og oppvokst i Oslo. Hun studerte sang ved Høgskolen i Agder, musikkteater ved Musikkonservatoriet i Trondheim og tok sin eksamen ved Statens Operahøgskole i 2003.

Av roller Songvoll har sunget er de største: Dido i Dido & Aeneas av Henry Purcell. Rodelinda i Rodelinda av Georg Friedrich Händel. Amelia i Maskeballet av Giuseppe Verdi. Grevinnen i Figaros bryllup av Wolfgang Amadeus Mozart.
Songvoll sang også Annina i La traviata av Giuseppe Verdi i Agder Teater med Marc Soustrot som dirigent og Sir Jonathan Miller som regissør og Frasquita i Carmen av Georges Bizet med Operaen på turne til Lillehammer. Her var det Per Boye Hansen som var dirigent og Ronald Rørvik som var regissør. For tiden synger hun stadig Heksa fra Hokksund og Gal Professor i en barneforestilling kalt Askeladden og de gode operahjelperne. Her har Einar Bjørge hatt regien. Forestillingen er nå spilt for over 2000 barn.

I tillegg til utstrakt frilansvirksomhet som sanger er Songvoll leder i Opera til folket som arrangerer Oslo Operafestival. Festivalen samarbeider med stadig flere aktører innen kulturlivet i Oslo. Opera til folket arrangerer også Lørdagsopera hver lørdag og Operapub på Cafe Amsterdam i tillegg til at de skaffer snagere til konserter i BAKgården i Sandvika og andre steder rundt om på Østlandet.

Songvoll ble ansatt som kulturkonsulent ved Universitetet i Oslo i 2010 og jobber fremdeles der.  Hun mottok Oslo Bys Kunstnerpris for 2008. Nå er hun bosatt på Lindeberg i Sørum kommune.