Hanne Korsbrekke Askeland sopran

Hanne Korsbrekke Askeland

Hanne Korsbrekke Askeland har sin utdannelse fra Institutt for musikk i Kristiansand og fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun ved sistnevnte studerte hos Solveig Kringlebotn. I sitt virke har hun blant annet gjort roller som Solveig i Peer Gynt ved Lerkefugl Produksjoner i Skien, Eurydike i Orfeus og Eurydike ved Haugesund Kammeropera, Adina i en konsertant oppføring av Donizettis L´Elisir d´Amore med Opera Opus i Gjøvik, spilt i Spellemann på taket ved Agder Teater, Enron ved Rogaland Teater, Highway Hypnosis ved Transiteatret-Bergen – samt flere produksjoner med operakoret ved Den Norske Opera og -Ballett.

Hanne har vært solist med både Trondheim symfoniorkester og med Kristiansand symfoniorkester. Hun har gjort konserter og forestillinger ved flere festivaler i Norge, som Kirsten Flagstad festivalen, Festspillene i Nord-Norge, Nesset Musikkfest og Oslo Operafestival.

I 2017 deltok hun i finalerundene i Belvedere Singing Competition i Moskva. I 2013 kom hun på tredjeplass under «Premio Verdi», en operakonkurranse i regi av den italienske Ambassade og Den Norske Opera & Ballett.

 


 

Foto: Erika Hebbert