Hanne Korsbrekke Askeland sopran

Hanne Korsbrekke Askeland

Hanne Korsbrekke Askeland kommer fra Molde, og har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand, Norges Musikkhøgskole, og fra Operahøgskolen i Oslo der hun studerte hos Solveig Kringlebotn. I løpet av studietiden har hun portrettert roller som Donna Anna, Lauretta, Adina, Violetta, Susanna, 1. Dame og Adina. Sistnevnte sang hun også konsertant i Gjøvik sommeren 2016, med Opera Opus. Til høsten debuterer hun som Euridice i Glück´s Orfeo ed Euridice ved Haugesund kammeropera.

Hanne er for tiden bosatt i Oslo, hvor hun jobber som frilans sanger. Denne sesongen er hun aktuell med den egenproduserte forestillingen Operahistorien på 60 minutter, som blant annet ble spilt på Operafestuka i Kristiansund i 2018. I april sang hun med Trondheim symfoniorkester, som en av to vinnere av Unge-solister. Hun er også aktuell i Highway Hypnosis, en forestilling av Transiteatret-Bergen. Hanne synger også jevnlig med Operakoret ved Den Norske Opera og –Ballett.

Hanne er også ettertraktet som oratoriesanger, og hun har sunget kirkeverk som Bach’ Johannespasjonen og Magnificat, Haydens Skapelsen, Rutter’s Mass of the Children, Mozarts Kroningsmesse, og sist Mozart´s Excultate Jubilate i Grimstad, med stor suksess. Hun har også vært solist med Kristiansand Symfoniorkester.

Hanne vant i april 2017 prisen “golden medal” under Berliner International Music Competition. Hun deltok også i finalerundene i International Hans Gabor Belvedere Singing Competition i Moskva. I 2013 kom hun på tredjeplass under «Premio Verdi», en operakonkurranse i regi av den italienske Ambassade og Den Norske Opera.

Foto: Erika Hebbert