Ingrid Vetlesen

Ingrid Vetlesen

Ingrid Vetlesen har studert sang på konservatoriene i Tromsø og ved Operaakademiet i København. Her hadde hun operasanger Anne Margrethe Dahl som lærer. På Operaakademiet i København studerte Ingrid partier som Ilia (Idomeneo), Sophie (Rosenkavaleren), Susanna (Figaros Bryllup), Gilda (Rigoletto), Norina (Don Pasquale) og Adina (Elskovsdrikken). Hun har deltatt på mesterklasser med bl.a. Christa Ludwig, Dalton Baldwin, Lorraine Nubar, Christian Badea, Inga Nielsen, Mikael Eliassen, Susanna Eken, Fiona McSherry, Rachel Andrist, Martin Isepp og Jorma Hynninen.

I mai 2008 debuterte hun på Operaen i København som Barbarina, en rolle hun høstet strålende kritikker for i bl.a. Berlingske Tidende. Hun har senere vært engasjert ved Århus Sommeropera, som Gianetta i Elskovsdrikken, og ved Operaen i København; denne gangen som Tebaldo i Don Carlos i en oppsetning av operasjef Kasper Bech Holten. Ingrid har bred konserterfaring Norge og Danmark, men har også konsertert i Frankrike og Polen. Hun har et tett samarbeid med Iver Kleive og Oslo Bach-kor og synger sopranpartiene i både Juleoratoriet og Messias med dem.

Ingrid har mottatt flere stipendier i både Norge og Danmark, og i 2007 var hun finalist i Dronning Sonjas Nasjonale konkurranse.