Jørgen Backer baryton

Jørgen Backer

Jørgen Backer er født og oppvokst i Oslo og har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole og senere ved den Norske Operahøgskole hvor han tok sin master i 2012.
I sesongen 2012/13 var han praktikant ved Den Norske Opera hvor han gjorde over 50 forestillinger for eksempel som Falke i Flaggermusen, men spilte også i Madame Butterfly, Robin Hood og Khairos.
De siste to årene har han jobbet i operaproduksjoner rundt i Norge. Han startet som Morales i Carmen i Kristiansand, senere som Greven i Figaros Bryllup, Haugesund, Ping i Turandot, Nordfjordeid, Sacristan i Tosca, Sandefjord, Alberich i Rheingold i LidalNorth (DNO&B Scene2), Scarpia i Tosca med Oslo Operafestival, Wotan i Die Walküre med LidalNorth (DNO&B Scene 2) og Regissøren i Viva la Mamma som ble spilt både ved Den Norske Opera og turné med Riksteatret.
Underveis i sine studier spilte han blandt annet Guglielmo i Cosi fan tutte, Frank i Flaggermusen, Tarquinius i The rape of Lucretia og Nardo i La finta Giardiniera.
Backer har også mottatt flere stipender fra Ruud-Wallenberg, Tom Wilhelsen, Sine Butenschøn og Statens Kunstnerstipend for utøvende kunstnere. Han deltok også på Belvedere sang konkurranse i Wien 2012.