Lydia Bryngelsson mezzosopran

Lydia Bryngelsson

Lydia Bryngelsson ble født i USA og utvandret til Tyskland med sin familie da hun var seks år gammel. Som barn sto hun på scenen som barnestatist ved siden av sin far på Theater Trier.
I oktober 2012 ble hun ferdig med sin egen sangutdannelse hos Prof. Berthold Schmid på musikkhøyskolen i Leipzig. Hun var solistpraktikant på Den Norske Opera i sesongen 2011/2012 og debuterte der som Andre Dame i Tryllerfløten fra W.A. Mozart og som Fortuna og Minerva i Monteverdis opera Ullysses vender hjem. Hun kom tilbake den påfølgende sesongen som gjestesolist og portreterte Prinz Orlovsky i Johann Strauss Flaggermusen. I Desember 2012 var hun så heldig å møte den renommerte opera sangeren Elizabeth Norberg-Schulz og begynnte en ett års Post-Graduate Diploma i August 2013 på Universitet i Stavanger som hennes elev. Nå bor hun i Oslo og jobber som freelance-sanger i Norge og Tyskland.
Lydia ha vært solist med forskjellige ensembler og dirigenter. Hun har sunget mye av J.S. Bachs musikk men også messer fra bl.a. A. Dvoràk, G. Rossini, W.A. Mozart og C. Schönherr. I 2016 sang hun Maddalena i Rigoletto under Oslo Operafestival.