Mária Bordás sopran

Mária Bordás

Mária Bordás er født i Orosháza, Sør-Øst Ungarn. Hennes første forestillinger var ved Kodàly Zoltàn Ungdomskor. Som barn studerte hun klaver og sang og var også medlem i Pierrot Ungdomsteater i sin hjemby.

Hun fortsatte med sangtimer som privatelev hos Istvàn Andrejcsik, sangpedagog fra Liszt Ferenc Musikkakademiet i Budapest og ved Musikkhøgskolen i Szeged. I 2004 fikk hun anledning å synge i Interoperett sine Nyttårsgalakonserter med direkte sendt TV og hun har også gjennomført opp til 3 konserter per uke ved Belvárosi Teater i Budapest i perioden 2004-2007. I 2006 flyttet Mária til Norge og hun har siden den gang jobbet sammen med sangpedagog Kjersti Ekeberg og med akkompagnatør Helge Evju fra Den Norske Opera. Fra 2008 har hun studert ved Barratt Due Musikkinstitutt hvor hun har hatt flere solistoppgaver. Hun har også mottatt Årets talentpris fra Operaklubben i Oslo.

Mária har også gjennomført flere konserter med Wolfgang Plagge, pianist /komponist, samt Annar Follesfø, fiolinist, hvor hun har presentert bl.a. sanger av den ungarske komponisten Hubay for det norske publikum.