Maria Steinsvik sopran

Maria Steinsvik

Maria er født og oppvokst i Herøy på Sunnmøre. Med obligatorisk barnekor på skolen, begynte hun tidlig å synge. Klassisk sang begynte hun å studere på Musikkhøyskolen i Sofia, Bulgaria. Hun har Mastergrad og Post Graduate Diploma i utøvende klassisk sang fra Universitetet i Stavanger med Prof. Elizabeth Norberg-Schulz som lærer. Som en del av studiene var Maria på utveksling på Conservatorio di Santa Cecilia i Roma for å fordype seg i den italienske bel canto stilen.

Hun har hatt rollen som Ottavia i Monteverdis ”L’incoronazione di Poppea” med dirigent Ruben Jais og reggisør Caterina Panti Liberovici. Rollen som Tosca av Puccini i forbindelse med Operacafè i Sandnes. Hun har medvirket i Suor Angelica av Puccini og sunget  Rosalinde i utdrag av Flaggermusen av J. Strauss i Bulgaria. Videre har hun vært solist på Brahms Liebeslieder valser, Gloria av Vivaldi og Mozarts Requiem. Hun har hatt rollen som Unn den Fagre i sogespillet Kongens Ring med dirigent Nils Magne Abelseth og regissør Gerhard Pettersen.

Hun vant Sparebanken Møre sitt GNIST stipend og i 2013 vant hun 1. pris i den internasjonale konkurransen Domenico e Gaetano De Paolis i Civitavecchia i Italia. Videre har Maria gjort rollen som La Baronessa i La Baronessa di Carini av G. Mulè på Sicilia.