Marianne Folkestad Jahren sopran

Marianne Folkestad Jahren

Den Norske Sopranen Marianne Folkestad Jahren studerte sang på Barratt Due Musikkinstitutt og Statens operahøgskole i Oslo. På Operhøgskolen hadde hun Anne Nyborg som sanglærer. Der jobbet hun også bl.a med coach Peter Berne, Dirigent og proffessor Kjell Ingebretsen og regissør Folke Abenius.
Under studiene på operahøskolen sang hun rollen Atalanta fra Händels Xerxes og Arminda fra Mozarts La finta Giardinera. Sommer 2007 sang hun rollen Michal i Händels Saul under Vadstena festivalen i Sverige.
For den Norske Opera gjorde hun en sommerkonsert 2007.
F.o.m. 2007 ble hun engasjert på Deutsche Oper am Rhein under Junges Ensemble. Hun ble også engasjert ved operaen i Kristiansund der hun gjorde en av hovedrollene i Den Norske operaen Jeppe på Bjerget av Geirr Tveitt.

På Deutsche Oper am Rhein har hun sunget roller som som f.eks Jano i Jenufa (Janacek), Hirt i Tannhauser (Wagner) Blumenmädchen 2.2 i Parsifal (Wagner), og 1.knabe i Zauberflöte (Mozart).

Sommeren 2008 sang hun en konsert med den norske solofiolinisten Arve Tellefsen og pianist Håvard Gimse og fikk Arve Tellefsens talentpris.

I sesong 08/09 på Deutsche Oper am Rhein har Marianne sunget en rolle i en ny -produksjon av Louise (Gustav Charprentier) fra regissør Christof Loy. Hun har og sunget en av solostemmene i Frau Ohne Schatten (Strauss) som også var en ny-produksjon med Guy Joosten som regissør. Hun har sunget Sandmann og Taumenchen i Hänsel und Gretel (Humperdinck), Ninfa i Orfeo (Monteverdi) og Xenia i Boris Goudonov.

I mai tom juli 2010 sang hun rollen Choryphee i operaen Alceste av Glück under den prestisjefyllte Festivalen i Aix-en Provence som ble regissert av Christof Loy og dirigert av Ivor Bolten.
Marianne har jobbet med dirigenter som: Hans Wallat, John Helmer Fiore, Ira Levin og Alexander Joel.

Marianne har også bred erfaring med kirkemusikk der hun har sunget kantater og oreatorier fra Bach, Mendelssohn og Händels Messias.