Mikkel Skorpen tenor

Mikkel Skorpen

Mikkel Skorpen er en lyrisk tenor og Timanilærer. Han har studert klassisk sang ved ArtEZ Hogeschool voor de kunsten i Zwolle, Nederland og på Operahøgskolen i Oslo (Khio)

Etter en pause i studiene for å jobbe profesjonelt og å studere Timani (Fullført level 1 av 3), er Mikkel nå tilbake på operahøgskolen for å fullføre sin Master i opera.

I sesongen 2015/2016 gjorde han to produksjoner i operastudioet ved Opera de Lyon i Frankrike.  Han sang der rollen som Dr. S i Michael Nymans “The Man Who Mistook His Wife For A Hat” og to roller «Arlekin» og «Ein Soldat» i Viktor Ullmanns «Der Kaiser Von Atlantis».

Han har tidligere sunget roller som  Nerone i «L’Incoronazione di Poppea» av Monteverdi, Fenton i «Die lustigen weiber von windsor» av Nicolai og Tamino i «Die Zauberflöte! av Mozart, Froh i «Das Rheingold» av Wagner, Edwin i «Die Csardasfürstin» by Kalman og Milovid i «Gjerrigknarken» av Vasili Pashkevich.

Mikkel reiser jevnlig og opptrer på ulike steder i verden. I løpet av det siste året har han sunget i La Paz i Mexico og vært to ganger i Maputo, Mosambik for å opptre og undervise sang og Timani for «Xiquitsi», som er et prosjekt som har som mål å byge Mosambiks første klassiske orkester, med barn og ungdommer fra alle sosiale bakgrunner.

Mikkel har også opptrådt som solist i oratorium av en rekke komponister; Franck, Puccini, Stainer, Bach, Mozart og Saint-Saëns Han har også iscenesatt en miniforestilling av operaen «L’Amico Fritz» av Mascagni hvor han selv sang rollen som Fritz Kobus.

I 2012 vant Mikkel «MUSICO liedkonkurranse» i Amsterdam, og mottok i desember 2015 Erling Kroghs Sangerlegat i regi av den Norske Opera & Ballett.