Ragnhild Kristina Motzfeldt mezzosopran

Ragnhild Kristina Motzfeldt

Ragnhild kommer fra Asker og har en 5-årig bachelor i utøvende sang fra musikkonservatoriet Benedetto Marcello i Venezia, Italia, og en master i opera fra Kunsthøgskolen i Oslo (tidl. Operahøgskolen). Ragnhild debuterte i 2005 som Blomsterpike i Wagners opera Parsifal ved operaen Grand Teatro la Fenice i Venezia. Sesongen 2009-2010 var hun solistspraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, og medvirket blant annet i Figaros Bryllup, Ariadne auf Naxos og barneforestillingen Forhekset.

Ved Kunsthøgskolen har hun blant annet sunget rollen som Grevinnen i Figaros Bryllup, Leïla i Perlefiskerne, Ginevra i Ariodante, Nancy i Albert Herring, Ilia i Idomeneo og Elisetta i Il matrimonio segreto. Ragnhild har også gjort seg bemerket innen barokkmusikk, og høsten 2006 vant hun 3. prisen i den prestisjetunge sangkonkurransen VIIe Concours de Chant Baroque de Chimay, Belgia. Sommeren 2009 var hun semifinalist i den internasjonale sangkonkurransen ”Toti Dal Monte” i Treviso, Italia.

Siden 2007 har hun vært medlem av Operatrioen De Tre Damene, som sammen har gjort en rekke operakonserter og barneforestillinger (De Tre Superdamene – en operaforestilling for barn). Ragnhild er også tilknyttet formidlingsavdelingen hos Den Norske Opera & Ballett, og hun nylig har avsluttet Operaens pilotprosjekt «Opera på Timeplanen», der hun var prosjektleder og instruktør ved fire ulike barneskoler i Oslo.