Siv Oda Hagerupsen mezzosopran

Siv Oda Hagerupsen

Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran, opprinnelig fra Sørfold i Nordland, har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium, og Statens Operahøgskole i Oslo. Hennes sangpedagoger har vært blant annet Ingrid Bjoner, Svein Bjørkøy, og Elizabeth Norberg-Schulz.

I 1999 var Siv Oda en av de seks finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts “Tryllefløyten”. Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderer rollen som Mercédès i “Carmen”, Nicklausse/Musen/Stemmen i “Hoffmanns Eventyr”, Marcellina, og mer nylig Cherubino i “Figaros Bryllup”. Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon “Hjem til Jul”. Siv Oda har hatt solistroller ved samtlige regionsoperaer rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

Av engasjement de senere år kan nevnes: Tittelrollen i “Carmen”, for Flagstad-Festivalen på Hamar, Mercédès i “Carmen” ved Nordland Musikkfestuke, Nicklausse/Musen/Stemmen, i RingsakerOperaens oppsetning av “Hoffmanns Eventyr”.

For Nordnorsk Opera og Symfoniorkester har hun gjort rollen som Oline i Robak/Glorvigens nyskrevne opera “Teskjekjerringa som Prinsesse Pompadur”, regissert av Stein Winge, og nylig rollen som Madame Larina i “Eugen Onegin”, som var et samarbeid med Trondheim Symfoniorkester.

Ved Operaen i Kristiansund har hun gjort rollen som Siebel i Gounods “Faust”, samt rollen som Suzuki i Puccinis “Madama Butterfly”, og for Bergen Nasjonale Opera har hun sunget rollen som Tisbe i Rossinis “La Cenerentola”.

I desember 2013 var hun en av solistene ved L’Opéra de Montréal i Canada ved deres gallakonsert med verk av Verdi, under ledelse av Victor deRenzi. Av andre dirigenter Siv Oda har samarbeidet med kan nevnes; Rafael Frühbeck de Burgos, Patrick Fournilliér, Gregor Bühl, Roland Böer, Alberto Zedda, Olari Elts, Eivind Aadland, Kjell Seim og Terje Boye Hansen.

I 2016 gjorde hun rollen som Madame Larina i “Eugen Onegin” med Operaen i Kristiansund og  rollene som Niklaus/Musen/Antonias Mor i “Hoffmanns Eventyr” med Opera Nordfjord.