Sunniva Fevang mezzosopran

Sunniva Fevang

Sunniva Fevang er en 21 år gammel mezzosopran fra Lier som for tiden studerer utøvende klassisk sang ved Barratt Due musikkinstitutt. Klassisk musikk har alltid vært en stor del av livet hennes. Som syvåring begynte hun å spille piano, samt a synge i jentekorene i Bragernes kirke i Drammen. Dette gav henne muligheten til mange solistoppdrag allerede som ung utøver: I 2013 var hun alt-solist i Gloria av Vivaldi med orkester, i regi av Oslo internasjonale kirkemusikkfestival. Samme år var hun også alt-solist i Te Deum av Charpentier med orkester. I 2015 var Sunniva solist i Bachs Matteuspasjon med Bragernes kantori, Eiker prosjektkor og Barokkanerne. I 2016 var hun med på å framføre hele Bachs messe i h-moll med Bragernes solistensemble og barokkanerne, både som solist og korsanger. Som 18 åring ble Sunniva elev ved talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole, med førsteamanuensis Mona Julsrud som lærer. Dette året mottok hun også drømmestipendet, før turen gikk videre til Barratt Due musikkinstitutt med Torgun Birkeland som lærer og mentor.

I løpet av de to årene Sunniva har studert i Oslo har hun deltatt på en rekke konserter og arrangementer. For å nevne noe: Under regi av Opera til folket var hun med på oppsetningen av Savitri av Gustaf Holst, samt solist og korist i den nyskrevne operaen The Life to Come av Louis Mander og Stephen Fry.

I januar 2018 gjorde hun rollen som “Cherubino” under Barratt Dues operaprosjekt. I mars var hun med å framføre Johannespasjonen av Bach med Bragernes solistensemble og Barokkanerne. Nylig har hun også framført Folksongs av Berio i regi av Fagerborgfestspillene.