Trond Halstein Moe baryton

Trond Halstein Moe

Trond Halstein Moe fikk mye oppmerksomhet da han vant den prestisjefylte Belvederekonkurransen I Wien i 1987, og etablerte seg som en av Norges ledende opera og konsertsangere.

Han ble ansatt som fast solist på Den Norske Opera i 1988 og har gjort over 75 roller, bl.a. Scarpia i Tosca, tittelrollene i Don Giovanni, Rigoletto, Il Barbiere di Seviglia, Eugene Onegin. Han har også sunget ledende roller på verdenspremierer i operaer av norske komponister slik som Nagel i Mysterier av Johan Kvandal og tittelrollen i Edvard Grieg / Ragnar Söderlinds opera Olav Tryggvason som også ble produsert av NRK TV.

Trond Halstein Moe har et stort konsertrepertoar og har sunget konserter og forestillinger i Irland, Østerrike, Tyskland, Frankrike, Spania, Ungarn, Latvia, Sverige, Danmark, Finland, Tsjekkia, Skottland, Island, Russland, Kina, Serbia, Sør Afrika og USA.

Hans mange opptredener inkluderer: Scarpia i Tosca på statsoperaen i Stuttgart, Telramund i Lohengrin med dirigenten Stefan Soltesz ved operaen i Essen, Tyskland, Hovedrollen i Circus Terra ved statsoperaen i Praha,
Der Musiklehrer i Ariadne auf Naxos i Santiago di Compostella, Spania, Wotan i Das Rheingold ved Auditorio nacional de musica i Madrid, baryton-rollen i El Nino ved operaen i Malmø, Germont i La Traviata på statsoperaen i Hanover, Pizarro i Fidelio i en produksjon på Robben Island i Sør Afrika i anledning feiringen av 10 års-jubileet for oppløsningen av Apartheid og Peer i en halvscenisk versjon av Griegs Peer Gynt i Minneapolis, Shanghai, Barcelona, Madrid, St.Petersburg, Stockholm og Murmansk.

I november 2011 sang han tittelrollen i «I cancelliraadens dage» med Ringsakeroperaen, høsten 2012 synger han Sharpless med Opera Nordfjord og Operaen i Kristiansund og i juni 2013 synger han tittelrollen i Nabucco med Opera Østfold på Fredriksten festning i Halden.