Beethovens mesterverk «Eroica»

Beethovens mesterverk «Eroica»

Visste du at Beethovens mesterverk «Eroica» også finnes som klaverkvartett?
Det er det ikke så mange som vet, og mest sannsynlig har den ikke vært fremført i Norge tidligere, hvert fall ikke på minst 100 år.

Arrangementet ble skrevet av Beethovens student, nære venn og komponist Ferdiand Ries (1784-1838).
Den ble første gang utgitt i året 1857 av forlaget Simrock, og ble siste gang utgitt i 1870.

Lars Marius og Eivind var i Bonn i desember 2016 og fikk scannet inn de eneste notene som finnes på dette verket (som man vet om), fra Beethoven-arkivet.

Det er helt sikkert at dette ikke er noe «venstrehåndsarbeid» fra Ries sin side. Han har klart å bevare symfoniens kraft og mesterverk, uavhengig av instrumentering!

Bli med å oppleve denne musikalske begivenheten tirsdag 2.mai klokken 19.00 på Musikk&Scenehuset!

Bar og billettsalg åpner klokken 18.30.

Pris: 150 kr og 100 kr for student

Konserten kan også høres i Trondheim søndag 7.mai, i Rådhussalen over Trondheim folkebibliotek:
Link til arrangement:
https://www.facebook.com/events/289136938190741/?ti=cl

Konserten er støttet av Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Faste og Flory Svendsens, og Ingolf Dahls Gave Til Musikklivets Fremme.”
Hører fra deg!

Om Musikk & Scenehuset

6. september 2014 arrangerte Opera til folket vår første Lørdagsopera i Musikk & Scenehuset. Nå starter sjette sesong i dette flotte lokalet, som vi leier av Kulturetaten. Det vil også bli arrangert mange andre konserter i huset fremover. Følg med på husets egen hjemmeside, www.scenehus.no. Her legges det fortløpende ut hva som skjer. Musikk & Scenehuset er lokalisert i et av Oslos eldste hus og er dermed et av Oslos eldste kulturhus. Flygel har vi kjøpt inn. I baren er det mulighet for å kjøpe noe godt å drikke. Det er lov å ta drikke med inn på konserten. Stemningen pleier å stå i taket i de vakre lokalene som er litt slitne, men veldig sjarmerende. Vi anbefaler også å ta en tur ned i Gamle Raadhus Restaurant i 1. etg. etter Lørdagsopera for et bedre måltid. For bordbestilling: 22 42 01 07

VELKOMMEN