Image
Image
lørdag 25. september 2021
, kl 19:00

Oslo Operafestival THE RAKE’S PROGRESS

Operaen ble komponert av Igor Stravinsky fra 1947 til 1951, og ble uroppført 11. september 1951 i Venezia. Librettoen er inspirert av bildeserien A Rake´s progress av William Hogarth, og baserer seg på arketyper – noe som bl.a. kommer frem i rollekarakterenes navn. I vår versjon er handlingen satt til slutten av 70-tallet, hvor Norge opplever en stor emigrasjonsbølge til Amerika. Tom Rakewell lever godt med sin forlovede Anne Truelove, til en mystisk fremmed dukker opp med bud om at Tom har arvet penger fra en ukjent, rik onkel. Turen går dermed til Las Vegas, syndenes by, hvor svekket moral og dårlige valg skaper en nedadgående spiral.

Forestillingen innledes med et kort foredrag og introduksjon til verket av Wolfgang Plagge.

Du kan også se en seks minutter lang introduksjon av operaen via YouTube

Konseptutvikling og regi: Ida Gudim

Varighet ca. 1 time og 30 minutter uten pause.

Medvirkende

Tom Rakewell: Johan Olsson
Anne Truelove: Ida Gudim
Nick Shadow: Eirik Krokfjord
Baba the Turk: Astrid Nordstad
Klaver: Dorina Komani

Billetter

Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. Vær snill å registrere samme navn på alle billettene.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.

Kart

Covid-19

Vi må be om at dersom du skulle ha forkjølelsessymptomer, ber vi deg holde deg hjemme.
Det er påbudt å bruke antibac og viktig å holde avstand. Ellers følger vi til enhver tid alle restriksjoner og regler som gjelder.

 

Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, på den måten vet vi hvem som kan sitte sammen).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

(Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via publikung.no

Image