Einar Bjørge

Image

Einar Bjørge har satt opp over 100 opera- og teaterforestillinger som regissør siden 1986.

For Opera til folket – Oslo Operafestival har han bl.a. gjort verdenspremieren på Flagstad – The Opera hvor han skrev libretto og hadde regien. Ketil Bjørnstad var komponist. I tillegg til andre helaftens operaforestillinger for Opera til folket som La traviata, Carmen, Hans og Grete på kjøret, Czardasfyrtinnen og Jakten på Ari Behn, har han også gjort kortversjoner av operaer som Tosca, I Puritani og Eugen Onegin i tillegg har han hatt regi på en rekke  iscenesatte konserter.

Som frilans teaterregissør har han  hatt oppdrag ved bl.a. Nationaltheatret, Riksteatret, Sydney Theatre Company, BAM og Scandinavia House i New York.

Et mangeårig samarbeid med Liv Ullmann inkluderer Streetcar named Desire med Cate Blanchett i hovedrollen og Private Confessions som bl.a. gjestet Kennedy Centre i Washington DC i 2017. Bjørge var også konseptutvikler og regiansvarlig for den autobiografiske forestillingen LIV 2019 med Liv Ullmann på scenen i samtale med Tom Remlov. Denne forestillingen ble også filmet for NRK TV.

Hans forestilling Callas Revisited vant juryens spesialpris på Den Internasjonale Teaterfestival i St. Petersburg i 1997 for beste manus og regi og ble spilt regelmessig i Norge helt frem til 2017 på Nationaltheatret. Teaterforestillingen Flagstad – Triumph and tragedy hvor han også skrev manus og hadde regien, høstet svært god mottakelse i New York i 2014 og har også vært spilt flere steder i Norge bl.a. Kirsten Flagstad Festival.

For tiden er han tilknyttet Kunsthøgskolen i Oslo, i tillegg til annen undervisningsvirksomhet for unge skuespillere og operasangere.

Har nylig gjestet Palermo på Sicilia med operaforestillingen Gianni Schicchi i et italiensk-norsk utvekslingssamarbeid med unge operasangere i regi av Opera Rogaland.

Blant kommende prosjekter er bl.a. Carmen for Opera Rogaland og Faust for Opera til folket – Oslo Operafestival.