Image
Image
søndag 15. september 2019
, kl 19:00

Oslo Operafestival – En hyllest til FRIDA KAHLO UTSOLGT

hanne«Kunsten å overleve døden» – en hyllest til Frida Kahlo UTSOLGT

Velkommen til en forestilling basert på den sterke livshistorien og de gripende kunstverkene til Frida Kahlo, verdens mest berømte kvinnelige kunstner, under årets Oslo Operafestival.

Vi lover publikum høstens deiligste overdose av fargegnistrende, svarthumoristisk hjerte og smerte i denne konsertkabaréten – der du får oppleve noen av Fridas egne mexicanske favorittsanger, sunget av den anerkjente artisten Hanne Tveter. Med på scenen er også hennes gnagende samvittighet med sin egen pensel. Og et helt – og litt uvanlig – band, der selveste Døden spiller tromme.

I rollene
Frida Kahlo – Hanne Tveter
Fridas indre stemme – Jonas Roman Cadena
Døden – Antonio Torner

Musikere
Trekkspill: Sverre Indris Joner
Gitarer: Torbjørn Sandvik
Fiolin: Karl Espegard
Kontrabass: Roger Morland
Trommer: Antonio Torner

Den mexicanske kunstneren Frida Kahlo fortsetter å fascinere nye generasjoner. Hun ble kun 47 år, men i løpet av sin relativt korte karriere malte hun blant annet 70 unike selvportretter – malerier som i dag regnes som noen av verdens høyst oppskattede. Det turbulente privatlivet hennes, trikkeulykken som skadet henne for alltid og hennes uredde stilsikkerhet har også vært med på å gjøre henne til et globalt kunst-, mote- og feministikon, og til en kvinne som kunne kunsten å omforme smerte til noe vakkert. Da hun fikk beskjed om at hun måtte amputere benet, sa hun: «Jeg trenger da ikke føtter, når jeg har vinger, og kan fly!».

Forestillingen formidles på norsk og spansk, der Fridas egne ord om livet og kunsten flettes inn i monolog, humoristisk dialog og et fengende musikalsk repertoar med kontraster fra det mest sarte og introverte til skarpkantet høygir akkompagnert av Hannes mexicansk-norske band. Deler av repertoar og arrangementer er basert på mexicanske klassikere ,mens andre er fra Tveters album «México En Mi» (2017) og “Cruxando Fronteraz/ Å krysse grenser” (2011).

—————————————————————-

Hanne Tveter, opprinnelig fra Skarnes, må kunne regnes som Norges fremste vokal-ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk. Hun har de senere år utmerket seg spesielt med sine konserter innen mexicansk musikk og har vært aktiv i Mexico på ulike festivaler, klubber og omtalt i mexicansk TV og media. Hanne har syv års klassisk sangutdannelse fra Barratt Dues musikkinstitutt og eksamen i jazzsang. Hun studerte dans- og musikkteater ved Bårdar Akademiet. Hun spilte fra ung alder roller i flere musikaler og operetter, og har siden produsert en rekke egne innspillinger og konserter. Hun driver sitt eget produksjon og plateselskap som heter Musikkmakeriet, er også en aktiv jazzsanger og har utgitt tilsammen syv album. Hun samarbeider og turnerer med noen av Mexico og Spanias fremste jazz- og flamencomusikere og våre fremste norske musikere innenfor latinamerikansk musikk.

I denne forestillingen samarbeider hun med billedkunstner og performance-artist Jonas Roman Cadena og musiker Antonio Torner fra Mexico City, som begge har vært bosatt i Norge de siste 20 årene og er godt etablerte i norsk kulturliv. Og med sitt band gjennom mange år, ledet av den anerkjente arrangøren og musikeren Sverre Indris Joner.

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.

Kart

Bruksanvisning for billettbestilling:

Trykk på den grønne knappen med «kjøp billett» til venstre på denne siden.
Velg antall billetter du ønsker i nedtrekksboksen under «antall» og trykk på «bestill varen».
Du kommer nå til en meget enkel registrering (du trenger IKKE registrere flere navn enn ditt eget).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID f.eks. kodebrikke fra banken.
Du trenger ikke kodebrikke hvis du bestiller via nettbrett eller mobiltelefon.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til: info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i Publikung som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via denne lenken

Image