Dagfinn Andersen baryton

Dagfinn Andersen

Dagfinn Andersen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. Han er en allsidig sanger som jobber med alt fra tidlig kirkemusikk til nyskrevet samtidsmusikk og opera. Dagfinn er både en ettertraktet solist og ensemblesanger, og har urfremført nyskrevet musikk av en rekke norske komponister.

Dagfinn debuterte i 2012 med rollen som Snekker’n i den nyskrevne barneoperaen Lillebror og Knerten på Den Norske Opera & Ballett, i et samarbeid med Norges Musikkhøgskole. I årene etter har han gjort roller som strekker seg fra Papageno i Tryllefløyten til Feri Baci i Czardasfyrstinnen, Musiklehrer i Ariadne auf Naxos og Benjamin 2 i samtidsoperaen Påske, av Gisle Kverndokk. Dagfinn har også vært solist på tre CD-innspillinger produsert av Lawo Classics, deriblant en nyinnspilling av Edvard Griegs Landkjending (op. 31), med Luftforsvarets Musikkorps og Christiania Mannskor.

Våren 2017 avslutter Dagfinn sin mastergrad i opera ved Operahøgskolen i Oslo, med tittelrollen i operaen Don Giovanni. Høsten 2017 synger han i en urpremiere på Scene 2 på Den Norske Opera & Ballett.

Foto. Erika Hebbert