Om oss

Opera til folket er det nye navnet til Kulturentusiastene som ble etablert i 2004. Den gangen var tanken at organisasjonen skulle jobbe med flere former for kulturformidling, men etter hvert ble opera vårt hovedfokus. Det hele begynte med Operaballet og utviklet seg videre til Oslo Operafestival. Nå jobber vi med å formidle opera til et bredt publikum i Oslo og omegn gjennom hele året. Vi samarbeider med flere av de store kulturaktørene i Oslo og vokser oss større og større år for år. Den Norske Opera & Ballett støtter vårt arbeid da de ser at vi rekrutterer nytt publikum til dem.
 • Birgitte Christensen gjør en nydelig innsats i rollen som Flagstad, Hun virker fullstendig oppslukt av rollen som en kvinne i smertehelvetets grep. Stemmen er ikke ulik Flagstads egen – åpen, stor og jevn i hele registeret, med vakre høydetoner. Fysisk er hun herjet og grå, men minnene gir henne et indre lys. Likheten med Flagstad er slående.

  Ensemblet, en kvintett, spiller gjennomgående utmerket.
  Mona Levin
  Aftenposten, 2021
 • Det er en smittende entusiasme og sjarm knyttet til både festivalen og denne oppsetningen (Carmen), der et av målene er å være et lavtersekeltilbud og rekrutteringsted for nytt publikum – og sangere. .
  Ingrid Røynesdal
  Aftenposten, 2010
 • La oss håpe at Flagstad – The Opera etter hvert kan settes opp andre steder også.
  Magnus Andersson
  Klassekampen, 2021
 • Oslo Operafestival leverte en imponerende produksjon av La Traviata som var vel verdt å lytte til

  I en tid med ny opera i Oslo vokser det frem et festivaltilbud med unge utøvere. De fortjener oppmerksomhet. Det gror i musikklivet.
  Idar Karevold
  Aftenposten, 2009
 • Verdenspremieren av Flagstad – The Opera ble en suksess med applaus og jubel: Dette har aldri skjedd i Hamar før.
  Hamar Arbeiderblad, 2021

  Oslo Operafestival ble stiftet i 2006 under mottoet – Opera til folket!
  Festivalen hadde allerede fra starten, ambisjoner om å bringe opera til et ungt og bredt publikum. Festivalen vil også gi yngre, profesjonelle utøvere under etablering, en mulighet til å vise seg fram, få inspirasjon og kunstnerisk vekst sammen med etablerte kunstnere. Oslo kommune bidrar med tilskudd. Uten denne støtten ville det ikke vært mulig å arrangere Norges største operafestival.

  Opera til folket har følgende hovedaktiviteter:
  1. Oslo Operafestival hver høst, første gang i 2006.
  2. Lørdagsopera hver lørdag på Gamle Raadhus Scene.
   (Februar, mars, april og september, oktober, november).
  3. Operapub i Teaterkjeller’n hver onsdag kl 21.00 fra 7. september 2022
  4. Engasjerer operasangere til BAKgården i Sandvika hver sommer.
  5. Engasjerer operasangere til ulike arrangementer og eventer i regi av store firmaer som Orkla, Meny, Oslo kommune, Helsedirektoratet, Rom Eiendom Byggevareindustrien, m.fl.
  6. PublikUng, vår datterorganisasjon for alle som liker opera og klassisk musikk i aldersgruppen 18 – 30 år.
  Styremedlemmer
  Image
  Lars Christen Hausken
  Styreleder

  Lars er musikkutdannet ved Griegakademiet og har lang erfaring med frivillighet og arrangementer innen musikk og kultur. Lars bistår daglig leder og er spesielt opptatt av å fortsette oppbyggingen av Gamle Raadhus Scene.

  Image
  Gjøril Songvoll
  Festivalsjef og daglig leder

  Gjøril er ildsjel og initiativtager til Oslo Operafestival. Hun engasjerer alle medvirkende, lager programmer, produserer konserter og hele operaforestillinger for Oslo Operafestival i tillegg til at hun har ansvaret for den daglige drift av Gamle Raadhus Scene.

  Image
  Per Christian Haugen
  Økonomisjef

  Per Christian jobber i DnB og støtter der hvor det trengs hjelp med økonomiske og strategiske spørsmål. Han har vært økonomisjef siden 2003. Han er også en ivrig Operaballdeltaker.

  Image
  Einar Bjørge
  Styremedlem/Kunstnerisk råd

  Einar Bjørge er festivalens regissør. Han har bl.a. regissert Flagstad – The Opera, La traviata og Carmen for Oslo Operafestival. Han sitter også i Kunstnerisk råd og hjelper til med søknadsskriving og andre ting.

  Image
  Thomas Ruud
  Styremedlem/Kunstnerisk råd

  Thomas er en av Norges mest ettertraktede tenorer. Han har sunget en rekke forestillinger og konserter for Opera til folket. Som styremedlem hjelper han til med sponsorarbeid og bistand opp mot politikere.

  Image
  Stina Levvel
  Styremedlem/Kunstnerisk råd

  Stina sitter i Kunstnerisk råd og har sunget i flere av festivalens produksjoner, som Pagliacci, Life to come og Mini-Carmen. Hun leser ofte korrektur på tekster som skal til trykk og på nettsider.

  Image
  Dorina Komani
  Styremedlem/Kunstnerisk råd

  Dorina Komani er en av våre faste pianister. Hun har vært med som repetitør og pianist i bl.a. «La traviata», «The Rakes Progress», «La bohème» og er med på årets «Carmen» og «Faust». Hun hjelper også til med markedsføring av Opera til folket.

  Image
  Stefan Ibsen Zlatanos
  Styremedlem/Kunstnerisk råd

  Stefan er en ettertraktet pianist og akkompagnatør. Han instrumenterte operaen «Flagstad – The Opera» for Opera til folket. Ellers jobber han med et mangfoldig spenn av sjangre og er fast pianist på vår Operapub i Teaterkjeller’n.

  Image
  Odd-Geir Gundersen
  Styremedlem

  Odd-Geir jobber til daglig i kundesenteret til Den Norske Opera & Ballet. Han har vært med som frivillig siden 2013. Hjelper til med det meste.

  Image
  Lars Askerød
  Styremedlem

  Lars Askerød er vernepleier og jobber på skole. Han hjelper til på Lørdagsoperaer og andre arrangementer. Foruten å være frivillig i kulturlivet går livet med til friluftsliv og hundesport.

  Image
  Hans Støvern
  Styremedlem

  Hans er biolog og jobber som naturforvalter. Hans hjelper til der det trengs på Lørdagsopera, på dugnad og andre ting. Utenom Opera til folket er han levende opptatt av natur, kultur, friluftsliv og hund og har diverse frivillige verv.

  Image
  Hanne Olsson Slaattedal
  Styremedlem

  Hanne jobber som Laboratorietekniker hos Applied Petroleum Technology. Hun er et kjent fjes bak baren på Gamle Raadhus Scene på Lørdagsoperaer og andre konserter. Hun er også en som gjerne hjelper til når noe praktisk må ordnes.