Julie Kleive

Sanger
Image

Julie Kleive er en norsk sanger og låtskriver som har beveget seg gjennom store deler av norsk musikkliv de seneste årene. Hennes virke er sjangeroverskridende, da uttrykket først og fremst ligger i formidlingen. I 2012 mottok hun Bærum kommunes kulturstipend for videre kunstnerisk utvikling, og i 2013 Budstikkas stipend for unge kunstnere.

Julie Kleive er aktiv i flere prosjekter, og mange av hennes samarbeid har ledet til plateutgivelser og konsertvikrsomhet i inn- og utland med blant annet Shimmering, Synne Sanden, Oslo Kammerkor, Jenny Augusta og Runar Anderesen. I duoprosjektet sitt, «Olaf og Julie» har Kleive fått fremføre låtene sine for publikum på små og større scener, blant annet som support for Lillebjørn Nilsen og Ole Paus.

I 2013 innedet Julie Kleive et samarbeid med Marcus Paus, Hilde Lindset og Joachim Kwetzinsky med fremføringer av det som senere har fått tilnavnet «Novelleviser», samarbeidet har fortsatt og reportoaret har blitt utvidet, og høsten 2016 skal materialet innspilles.

Julie Kleive er bosatt i Oslo og gjør for tiden ferdig sin mastergrad i musikkterapi ved Norges musikkhøgskole, sommeren 2017 starter innspillingen av det som skal bli hennes første soloalbum.

Konserter