Om oss

Oslo Operafestival ble stiftet i 2006. Under mottoet – Opera til folket! – har festivalen allerede fra starten hatt ambisjonen om å bringe opera til et ungt og bredt publikum. Festivalen vil også gi yngre, profesjonelle utøvere under etablering en mulighet til å vise seg fram, få inspirasjon og kunstnerisk vekst sammen med etablerte kunstnere.

Jeg har alltid drevet meg selv hardt, men jeg har også alltid elsket det jeg driver med. Å få lov til å vokse opp omgitt av mennesker som satte pris på kunst, og visste hva som måtte til for å lykkes, anser jeg som et kjempestort privilegium.

Elizabeth Norberg-Schulz, Dagsavisen 2006

I en tid med ny opera i Oslo vokser det frem et festivaltilbud med unge utøvere. De fortjener oppmerksomhet. Det gror i musikklivet.

Idar Karevold, Aftenposten 2009

Det er en smittende entusiasme og sjarm knyttet til både festivalen og denne oppsetningen (Carmen), der et av målene er å være et lavtersekeltilbud og rekrutteringsted for nytt publikum – og sangere.

Ingrid Røynesdal, Aftenposten 2010

Oslo Operafestival leverte en imponerende produksjon av La Traviata som var vel verdt å lytte til.

Idar Karevold, Aftenposten 2009

Opera har alt du trenger for å krydre hverdagen: Drama, begjær, kostymer og storslagen musikk.’

Hege Michalsen, Dagsavisen 2006

Opera til folket er det nye navnet til Kulturentusiastene som ble etablert i 2004. Den gangen var tanken at organisasjonen skulle jobbe med flere former for kulturformidling, men etter hvert ble opera vårt hovedfokus.

Det hele begynte med Operaballet og utviklet seg videre til Oslo Operafestival. Nå jobber vi med å formidle opera til et bredt publikum i Oslo og omegn gjennom hele året. Vi samarbeider med flere av de store kulturaktørene i Oslo og vokser oss større og større år for år. Den Norske Opera & Ballett støtter vårt arbeid da de ser at vi rekrutterer nytt publikum til dem.

Oslo kommune bidrar med tilskudd og uten vår hovedsponsor, Bergesenstiftelsen, ville det ikke vært mulig å arrangere Norges største operafestival.

Opera til folket har følgende hovedaktiviteter:

  • Lørdagsopera hver lørdag i sesong i Musikk & Scenehuset i Nedre Slottsgate 1
  • Engasjerer operasangere til fem søndagskonserter i sommerhalvåret til BAKgården i Sandvika hvert år.
  • Engasjerer sangere til Elvelangs under Sandvika Byfest hvert år.
  • Arrangerer Oslo Operafestival hver høst  – første gang i 2006.
  • Engasjerer operasangere til ulike arrangementer og eventer i regi av store firmaer som Orkla, Meny, Oslo kommune, Helsedirektoratet, Byggevareindustrien, Rom Eiendom m.fl.
  • Fast samarbeid med Rommen scene i bydel Stovner om en operakonsert i året.
  • Sender ”Minitryllefløyten” og andre mini-operaer til barnehager i Oslo og omegn.
  • Inviterer skoleklasser på opera under Operafestivalen.

Styremedlemmer

Elizabeth Norberg-Schulz

Kunstnerisk leder

Elizabeth har vært med som høy beskytter for Oslo Operafestival helt siden starten i 2006. Nå er hun også kunstnerisk leder og medlem av styret og repertoarrådet. Hun er med i oppsetninger og på konserter under festivalen, og hun holder mesterklasser og presenterer unge operatalenter på en årlig konsert under Oslo Operafestival.


Einar Bjørge

Kunstnerisk rådgiver

Einar Bjørge er festivalens regissør. Han har bl.a. regissert Jakten på Ari Behn, La traviata og Carmen for Oslo Operafestival. Han sitter også i repertoarrådet og hjelper til med søknadsskriving og andre ting.


Gjøril Songvoll

Festivalsjef og daglig leder

Gjøril er ildsjel og initiativtager til Oslo Operafestival. Hun engasjerer alle medvirkende, lager programmer, produserer konserter og hele operaforestillinger for Oslo Operafestival i tillegg til at hun har ansvaret for den daglige drift.


Per Christian Haugen

Økonomisjef

Per Christian fører regnskapet og støtter der hvor det trengs hjelp med økonomiske spørsmål.


Ida Mathisen

Organisasjonssekretær

Ida er en person som kan brukes til det aller meste. Hun skriver møtereferater og holder styr på alt som må huskes på i tillegg til at hun driver med markedsføring av festivalen. Hun sørger også for at det altid er utrolig bra stemning på alle møter.


Johanne Cathrine Brustad

Markedssjef

Johanne Cathrine jobber til daglig som rådgiver innen næringseiendom. Hun er utdannet økonom, eiendomsforvalter og ballettdanser. og elsker opera, musikk og dans. Hun skal ordne sponsoravtaler og markedsføre «Opera til folket» slik at den kan leve i mange år til.


Wenche Rotnes

Frivilligsjef

Wenche er som en potet; kan brukes til så mangt. Med bakgrunn fra hotell og restaurantfaget, litt hang-ups på orden og systemer og en glupende apetitt for scenekunst vil hun ta i et tak der det trengs.