Om oss

Opera til folket er det nye navnet til Kulturentusiastene som ble etablert i 2004. Den gangen var tanken at organisasjonen skulle jobbe med flere former for kulturformidling, men etter hvert ble opera vårt hovedfokus.

Det hele begynte med Operaballet og utviklet seg videre til Oslo Operafestival. Nå jobber vi med å formidle opera til et bredt publikum i Oslo og omegn gjennom hele året. Vi samarbeider med flere av de store kulturaktørene i Oslo og vokser oss større og større år for år. Den Norske Opera & Ballett støtter vårt arbeid da de ser at vi rekrutterer nytt publikum til dem.

Jeg har alltid drevet meg selv hardt, men jeg har også alltid elsket det jeg driver med. Å få lov til å vokse opp omgitt av mennesker som satte pris på kunst, og visste hva som måtte til for å lykkes, anser jeg som et kjempestort privilegium.

Elizabeth Norberg-Schulz, Dagsavisen 2006

I en tid med ny opera i Oslo vokser det frem et festivaltilbud med unge utøvere. De fortjener oppmerksomhet. Det gror i musikklivet.

Idar Karevold, Aftenposten 2009

Det er en smittende entusiasme og sjarm knyttet til både festivalen og denne oppsetningen (Carmen), der et av målene er å være et lavtersekeltilbud og rekrutteringsted for nytt publikum – og sangere.

Ingrid Røynesdal, Aftenposten 2010

Oslo Operafestival leverte en imponerende produksjon av La Traviata som var vel verdt å lytte til.

Idar Karevold, Aftenposten 2009

Oslo Operafestival ble stiftet i 2006. Under mottoet – Opera til folket! – har festivalen allerede fra starten hatt ambisjonen om å bringe opera til et ungt og bredt publikum. Festivalen vil også gi yngre, profesjonelle utøvere under etablering en mulighet til å vise seg fram, få inspirasjon og kunstnerisk vekst sammen med etablerte kunstnere.

Oslo kommune bidrar med tilskudd og uten denne støtten ville det ikke vært mulig å arrangere Norges største operafestival.

Opera til folket har følgende hovedaktiviteter:

  • Arrangerer Oslo Operafestival hver høst  – første gang i 2006.
  • Arrangerer Operapub på Røverstaden hver torsdag fra 12. september 2019.
  • Lørdagsopera hver lørdag i sesong, Gamle Raadhus Scene på Christiania Torv. (februar, mars, april samt september, oktober og november).
  • Engasjerer operasangere til ulike operakvelder på Frogner kultursenter i Sørum kommune.
  • Engasjerer operasangere til flere søndagskonserter i BAKgården i Sandvika hver sommer.
  • Engasjerer sangere til konserter på Blaker Skanse i Sørum kommune hver sommer.
  • Engasjerer operasangere til ulike arrangementer og eventer i regi av store firmaer som Orkla, Meny, Oslo kommune, Helsedirektoratet, Byggevareindustrien, Rom Eiendom m.fl.

Styremedlemmer

Gjøril Songvoll

Festivalsjef og daglig leder

Gjøril er ildsjel og initiativtager til Oslo Operafestival. Hun engasjerer alle medvirkende, lager programmer, produserer konserter og hele operaforestillinger for Oslo Operafestival i tillegg til at hun har ansvaret for den daglige drift.


Einar Bjørge

Kunstnerisk rådgiver

Einar Bjørge er festivalens regissør. Han har bl.a. regissert Jakten på Ari Behn, La traviata og Carmen for Oslo Operafestival. Han sitter også i repertoarrådet og hjelper til med søknadsskriving og andre ting.


Per Christian Haugen

Økonomisjef

Per Christian fører regnskapet og støtter der hvor det trengs hjelp med økonomiske spørsmål.