Mathilda Goike

Mezzosopran
Image

Mathilda Goike, mezzosopran, mottok sin bachelorgrad i klassisk sang ved Musikkhøgskolen i Piteå, Sverige, hvor hun studerte med sanglærer Katherine Osborne. I 2022 mottok hun ”Kungliga Skytteanska Samfundets pris till en ung musiker”. I studietiden har hun blant annet spilt hovedrollen Jo i Mark Adamos Little Women, var med på premieren av Jan Sandströms opera Nattugler og var i tillegg med i koret til Puccinis Suor Angelica. Sommeren 2023 medvirket hun i Verdis Macbeth på Läckö Slott i Sverige.

Mathilda studerer nå Masterstudium ved Operahøgskolen i Oslo med Tone Kummervold som lærer. I løpet av sine studier i Oslo har hun debutert i roller som Polina i Spar dame av Tchaikovsky, Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa, Sesto i Händels Giulio Cesare, Giovanna i Anna Bolena av Donizetti, Dalila i Samson et Dalila av Saint-Saëns og Kastrubai i Satyagraha av Philip Glass som ble utført på Den Norske Opera & Ballet høsten 2024. Hun har i tillegg deltatt på flere konserter, bl.a. for Opera til folket, Nyttårskonsert i Lillestrøm med Romerike symfoniorkester, Oslo Operaball, Røykenvik operafest og balkongkonsert på operaen.

Høsten 2024 skal hun debutere som Rinaldo i Händels Rinaldo og i mars 2025 debuterer hun som Olga i Eugen Onegin av Tchaikovsky på Den Norske Opera & Ballett.

Image
10
november
kl 19:00

Operapub på Grønland Boulebar

Grønland Boule Bar
2023
Image
25
september
kl 18:00

Oslo Operafestival – Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten
2024
Image
27
september
kl 17:00

Oslo Operafestival – OPERAVANDRING I KVADRATUREN (FULLT)

Christiania torv
2024