Beate Mordal

Sopran
Image

Beate Mordal – er født og oppvokst i Molde. Våren 2015 fullført en treårig solistutdannelse ved Operaakademiet i København. I november samme året ble hun tilsatt i en 50 % stilling som Møremusiker i Møre og Romsdal fylke. Før hun ble ferdig med studiene debuterte hun som Papagena i “Die Zauberflöte” av Mozart, ved Den Kongelige Danske opera. Samme vår deltok hun på Operaens Venners sangerkonkurrence i København, og vant 3.pris, som eneste kvinnelige sanger blant de tre beste.

Sommeren 2014 debuterte hun som Susanna i “Le nozze di Figaro” på norsk, i Tylldalen. Og i 2016 gjorde hun denne rollen i England med Longborough Festival Opera under ledelse av Rob Houssart og regissør Thomas Guthrie. Og året etter, i 2017 ble hun invitert tilbake til England for å synge Pamina med samme regissør.

Sommeren 2015 sang hun Lena i den moderne a cappella operaen SVADBA under festivalen i Aix-en-Provence, og turnerte med denne operaen i Europa, sesongen 16/17. Her ble hun utnevnt som en Laureate sammen med artister som Lise Davidsen, Nicolas Royez etc. – og har turnert med cabaret konserter for festivalen i Frankrike i 17/18 sesongen.

Hun har jobbet med dirigenter og regissører som Alexander Vedernikov, Thomas Guthrie, Ted Huffman, Katie Mitchell, Marc Albrecht, Zack Winokur, Dairina MheadRa, Rob Houssart, Anthony Neagus, Magnus Loddgård, Joseph Alford m.fl.

 

Hun er en allsidig lyrisk sopran, som fullførte sin bachelorgrad i klassisk sang ved NTNU- Institutt for musikk med høyest mulige karakter, mai 2011. Der hadde hun Kåre Bjørkøy og Elisabeth Meyer-Topsøe som lærere.

 

Beate startet sin klassiske sangutdannelse gjennom talentprogrammet Unge Musikere i Trondheim, i 2004 og i 2006, kom hun rett inn på konservatoriet i Trondheim.

 

I februar 2012, ble hun tildelt Shells musikkteaterstipend under operafestukene i Kristiansund.

 

Deretter kom hun inn på Operaakademiet ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun har studert med Susanna Eken og bl.a coacher som Christen Stubbe Teglbjærg, Fiona McSherry, Ouri Bronchti, Mikael Eliassen, Sofia Wilkman, Orsi Fajger og Tina Margareta Nilssen.

 

Konserter