Daniel Sæther

Alt
Image

Daniel Sæther er født og oppvokst i Oslo, Norge.
Hans karriere startet i Oslo Domkirkes Guttekor hvor han i 10 år var solist ved en rekke anledninger i inn og utland.

Han har studerte sang ved Birmingham Conservatoire of Music, England med Michael Chance og Andrew King og ved den Konglige Musikkhøyskolen i Den Haag, Nederland hvor studerte med Barbara Pearson og Michael Chance ved tidligmusikk linjen.

I 2006 debuterte han som solist med Den Norske Opera med en konsertfremførelsen av J. Adams “El Niño”, Deretter hadde han sin débu i England med Handel Messias og siden har han hatt en rekke konserter i Norge og England med repertoar som Bach, Handel, Monteverdi, Purcell for å nevne noen.

Konserthøydepunkter inkluderer Carmina Burana med Ho-Chi-Minh symfoniorkester i Vietnam, Bach BWV 35 under Stavanger Orgelfestival, Johannespasjonen, Magnificat og Handels Messias, I tilegg har han konsertert i USA, Island, Tyskland, England, Nederland med forskjellige ensmebler.

Daniel har jobbet med dirigenter som Tõnu Kaljuste, Peter Kooy, Stephen Barlow, Jeffrey Skidmore, Paul Spicer, Terje Kvam, Grete Pedersen.

I Norge har Daniel jobbet med ensembler som, Barokkanerne, Oslo Barokk, Paulus Barokk Ensemble, Pro Musica Antiqua, Currentes og Bragernes Barokk.

Konserter