Elizabeth Svarstad

Image

Elizabeth Svarstad er danser, koreograf og pedagog i barokkdans og historiske danser. Hun er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole, har Nordisk Mastergrad i Dans fra NTNU og er doktorgradsstipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU. Elizabeth har studert barokkdans i Frankrike, England og USA.

Hun har medvirket i en lang rekke danseproduksjoner ved blant annet Det Kongelige Slott, Akershus Festning, Riksscenen, Den gamle Krigsskolen, Linderud Gård, Oslo Ladegård, Nor-ges Musikkhøyskole, Rikskonsertene, Concerto Copenhagen og Ensemble Zimmermann, Bogstad gård og Norsk Selskap for 1700-talls studiers konferanse The Eighteent Century in Practice. Hun har koreografert for produksjoner med Norsk Barokkorkester, Det Norske Blåseensemble og Operahøgskolen, Khio.

Svarstad er lektor i dansehistorie og historiske danser og har forelest ved bl.a. Kunsthøg-skolen i Oslo, Norges Musikkhøyskole, Den Norske Balletthøyskole, NTNU og Universitetet i Stavanger. Hun har mottatt Statens Kunstnerstipend, stipend fra Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Etterutdanning for Kunstnere, Sleipnir og Nordplus.

Konserter