Espen Langvik

Baryton
Image

Espen Langvik er utdannet fra Rogaland Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole og Mannes College of Music i New York. Han har gjestet de fleste operascener i Norge, og gjort roller som Figaro i både Barberen i Sevilla og Figaros Bryllup, Belcore i Elskovsdrikken, Zaren i Zar und Zimmermann, Alfio i Cavalleria Rusticana tittelrollen i Eugene Onegin, Germont i La Traviata og Baron Scarpia i Tosca. Innen operettegenren har han gestaltet rollene Danilo i Den Glade Enke, Boni i Csardasfyrstinnen og Tassilo i Grevinne Mariza.

Langvik hadde sin debut i en ledende rolle ved Den Norske Operas hovedscene som nettopp Danilo i Den Glade Enke. Her har han også sunget Dr. Falke i Flaggermusen og tittelrollen i Unge Hamsun, Doktor Malatesta i Don Pasquale og Sid i La Fanciulla del West. Langvik er også yndet konsertsanger, og har opptrådt i verker som Carmina Burana, Faures Requiem, Mahlers «Lieder eines fahrenden Gesellen» og Händels Messias. Espen Langvik ble fast ansatt solist ved DNO&B i 2009.

Langvik tilbragte to år i New York, USA. Der studerte han og gjestet Chautauqua Opera, hvor han med stor suksess gjorde rollen Mercutio i Romeo og Juliet. Ved Mannes College of Music sang han tittelrollen i Don Giovanni, og Papageno i Tryllefløyten, hvoretter New York Times uttalte at – Langviks varme og solide baryton gjerne hadde blitt hørt igjen i profesjonell sammenheng. Langvik har også gjort en rekke konserter og lieder-aftener, og har nylig vært engasjert ved Hapag-Lloyd Cruises for å opptre ved deres cruise.

Konserter