Frode Olsen

Bass
Image

Frode Olsen er opprinnelig fra Bærum og studerte ved Statens Operahøyskole med Jan Sødal som lærer. Fra 1982 til 1992 var han fast ansatt først ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf og så ved Badisches Staatstheater i Karlsruhe. Fra 1992 er han freelance sanger.

Frode har sunget over 100 roller i sin karriere, deriblant Wotan i Wagners Ring des Nibelungen, Sachs og Pogner i Die Meistersinger von Nürnberg, Gurnemanz i Parsifal og Kong Marke i Tristan und Isolde, Zaccaria i Nabucco, Gremin i Eugen Onegin, Vodnik i Rusalka, Pimen i Boris Godunov, Sarastro i Tryllefløyten og Claggart i Billy Budd. På Den norske Opera har han sunget bl.a. Procida i Vespri Siciliani, Filip i Don Carlos, Doktoren i Wozzeck, Astradamors i Le grand Macabre og Sigismund i uroppføringen av Gisle Kverndokks Den fjerde Nattevakt. Han har gjort seg bemerket som interpret av moderne operaer, bl.a. som Frans i Messiaens St. Francois d’Assise, og i november 2018 i kjemperollen som Hamm ved uroppførelsen av György Kurtags opera Fin de Partie ved La Scala i Milano til strålende kritikker.

Han har sunget bl.a.ved operaene i Berlin, Hamburg, Dresden, London, Paris, Marseille, Lyon, Barcelona, Buenos Aires og Washington. Han har også gjestet ved festivalene i Salzburg, Glyndebourne og Aix-en-Provence.

Konserter