Gro Bente Kjellevold

Mezzosopran
Image

Mezzosopranen Gro Bente Kjellevold studerte ved Barratt Due musikkinstitutt og ved Statens Operahøgskole, og ble deretter engasjert av Den Norske Opera. I 1995 holdt hun sin debutkonsert i Universitetets aula, og ble samme år ansatt ved Operaen i Kiel, der hun i løpet av de neste åtte årene sang over 30 operaroller. I 2011 tok hun på kort varsel over rollen som Alkmene i Die Liebe der Danae på Deutsche Oper Berlin, og i 2014 var hun Volven i Ragnar Søderlinds Stemmer fra Mímisbrunnr 1900 m.o.h., ved foten av Galdhøpiggen. Hun har samarbeidet med Ringsakeroperaen, Operaen i Kristiansund, Opera Nordfjord, Opera Østfold og Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester.

Gro Bente Kjellevold har blant annet mottatt ESSO-prisen, Wallenbergs stipend og Klæstads legat, og hun har medvirket på tre CDer, hvorav to operaer på CPO. Hun har et stort repertoar innen romanser, kammermusikk og kirkemusikk, har samarbeidet med Utenriksdepartementet og urfremført 11 verk. Hun har sunget med en rekke symfoniorkestre, frie operagrupper, Rikskonsertene og musikkfestivaler i inn- og utland, samt i ulike vokalensembler, og musiserer jevnlig med kantor og komponist Ole Johannes Kosberg.

Gro Bente Kjellevold er ikke redd for å blande ulike sjangre, med underholdningsfaktor, et stort følelsesregister og glimt i øyet. Siden 2003 har hun dessuten undervist privat i sangteknikk og interpretasjon, i tillegg til tysk og fransk uttale for sangere, og hun holder stadig korseminar i stemmepleie, motivasjon, fonetikk og sangglede.

Image
20
april
kl 16:00

Lørdagsopera

Gamle Raadhus Scene
2024