Gunda-Marie Bruce

Sopran
Image

Gunda-Marie Bruce har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt, Operahögskolan i Stockholm og Norges musikkhøgskole.

Hun har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt. Hun har blant annet blitt tildelt den prestisjetunge operasanger prisen fra Anders Walls stiftelse i Stockholm.

Gunda-Marie ble utnevnt til stipendiat ved Drottningholm Slottsteater etter sin rolletolkning av Arminda i Mozarts opera La finta di giardiniera.

De seneste årene har Gunda-Marie sunget i en rekke operaproduksjoner. Hun har blant annet sunget rollene som Fru Ford i De Lystige koner i Windsor  av Nicolai, Grete i Hans og Grete av Humperdinck, Musetta i La bohème av Puccini, Leila i Perlefiskerne av Bizet, Adina i Elskovsdrikken av Donizetti, Hanna Glawari i Den Glade Enke av Lehar, Nedda i Bajazzo av Leoncavallo, Agathe i Jegerbruden av Weber mm.

Denne høsten synger hun igjen rollen som Musetta i La bohème, først ved RingsakerOperaen og deretter ved Spira Culture Senter i Sverige.

Gunda-Marie er en ettertraktet konsertsanger og medvirker regelmessig som sopransolist i diverse  oratorier og som solist med ulike kor, korps og orkestre. Hun benyttes ofte som solist ved ulike høytidsarrangement og har hatt en rekke engasjementer i Asia.

Gunda-Marie representeres av opera agenturet On Stage Artist Management i København.

Foto: Siv Marit Lien

Image
20
september
kl 12:30

Oslo Operafestival – Opera for barna: U-tøffe Tuva

Gamle Raadhus Scene
2022
Image
16
mars
kl 16:00

Lørdagsopera

Gamle Raadhus Scene
2024