Halvor F. Melien

Baryton
Image
Halvor F. Melien (baryton) er konsert- og operasanger, og opptrer i hele Europa. Han har et bredt konsertrepertoar, som spenner fra 1700- tallsmusikk til helt nye verk. Han har viet spesielt mye tid til Bachs musikk.

Halvor har jobbet med alle de norske symfoniorkestrene og med ensembler som BBC Philharmonic, Les Talens Lyriques, Concertgebouw Kamerorkest, Antwerpen Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Danmarks Radios Symfoniorkester, Oslo Sinfonietta, Det Norske Kammerorkester, Barokkanerne og mange andre. I 2015-16 var han del av solistensemblet ved Den Norske Opera og Ballett. Han har medvirket på flere CD-innspillinger, blant annet Kurt Weills De syv dødssynder med Oslofilharmonien, John Frandsens Requiem med Danmarks Radios Symfoniorkester og Knut Vaages Høgsongen. Halvor har urfremført verk skrevet til ham av Ørjan Matre, Eivind Buene, Øyvind Mæland og flere andre.

Liedsjangeren er viktig for Halvor, og han er for tiden del av flere Lied-duoer. Han studerte ved Norges musikkhøgskole.