Hanne Korsbrekke Askeland

Sopran
Image

Hanne Korsbrekke Askeland har sin utdannelse fra Institutt for Musikk i Kristiansand og fra Operahøgskolen i Oslo, hvor hun ved sistnevnte studerte hos Solveig Kringlebotn. Sesongen 2019/2020 var Hanne tilknyttet Den Nationale Scene med forestillingen Peer Gynt DUB.  Hun var også en av sangerne ved Operafestuka i Kristiansund. For tiden turnerer hun med forestillingen Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det), samtidig som hun synger i Eugene Onegin ved Den Norske Opera & Ballett, som vikar i operakoret. Denne høsten medvirker Hanne også i Tore Vagn Lids Tilstander av Unntak, som mottok flere Heddapriser i 2020. Hun er også aktuell som Solveig i Lerkefugl produksjoners Peer på Pub.

I sitt virke har hun ellers gjort roller som Eurydike i Orfeus og Eurydike ved Haugesund Kammeropera, Adina i en konsertant oppføring av Donizettis L´Elisir d´Amore med Opera Opus i Gjøvik, spilt i Spellemann på taket ved Agder Teater, Enron ved Rogaland Teater og Teatret Vårt, Highway Hypnosis ved Transiteatret-Bergen – samt gjort flere produksjoner med operakoret ved Den Norske Opera & Ballett.

Hanne har vært solist med både Trondheim symfoniorkester og med Kristiansand symfoniorkester. Hun har gjort konserter og forestillinger ved flere festivaler i Norge, som Kirsten Flagstad festivalen, Festspillene i Nord-Norge, Teaterfest Molde, Nesset Musikkfest, PIT-festivalen og Oslo Operafestival.

I 2017 deltok hun i finalerundene i Belvedere Singing Competition i Moskva. I 2013 fikk hun pris under «Premio Verdi», en operakonkurranse i regi av den italienske Ambassade og Den Norske Opera & Ballett.

 

 

 

Foto: Erika Hebbert

Konserter