Helene Wold

Sopran
Image

Helene Wold reiste til England som 19-åring for å studere ved Guildhall School of Music and Drama, og National Opera Studio i London. Hun ble sponset av Glyndebourne Festival Opera for å fullføre det sistnevnte studiet.

Helene Wolds operaerfaring inkluderer en rekke solistoppdrag ved blant annet Glyndebourne Operaen, English Touring Opera og Den Norske Opera, hvor hun har sunget roller som: Zerlina i Don Giovanni, Amor i Orfeus og Euridice, Pamina i Tryllefløyten og Barbarina i Figaros bryllup. Øvrige engasjementer inkluderer roller i den nyskrevne operaen av Palmar Johansen; Dustefjerten for opera Sør, og Mozarts; Der Schauspieldirektör for Hertzberg opera.

Helene Wold er en allsidig sanger og har i løpet av de siste årene sunget mye tidlig musikk og samtidsmusikk. Hun er blant solistene i CD-innspillingen av Gisle Kverndokks radio-opera om Bokken Lasson sammen med Kringkastingsorkesteret. I 2004 0g 2006 var hun sopransolist i Stormen av A. Nordheim ved Den Norske Opera. Hun har gjort en rekke konserter med Nordisk Barokk Kvartett og blant annet et program med franske og italienske barokk-kantater i Oslo Konserthus. Hun har hatt romanse-konserter i Queen Elizabeth Hall, Purcell Room, Wigmore Hall og St. Martins in the fields, London og Troldhaugen. Helene Wold har også hatt egne romanse-konserter på norsk radio NRK og BBC Radio 3. Hun blir ofte benyttet som solist i ulike oratorier og har sunget Magnificat av Bach i Oslo Domkirke og Matteuspasjonen i Trefoldighetskirken. Hun har også jobbet aktivt for Rikskonsertene.

Konserter