Ingrid Vetlesen

Sopran
Image

Ingrid Vetlesen er fra Bærum og utdannet ved konservatoriene i Tromsø og Stavanger, samt Operaakademiet i København.

Ingrid har sunget Barbarina i Figaros Bryllup og Tebaldo i Don Carlos ved Det Kongelige Teater i København, Gianetta i Elskovsdrikken og Barbarina i Figaros Bryllup ved Århus Sommeropera, Rosalinde i Romeo og Julie ved Nationaltheateret i Oslo, Susanna i Figaros Bryllup på Fjøsfestivalen på Loddgard, Despina i Cosi fan tutte på Dubrovnik Summer Festival og Cherubino/ensemble i Amadeus på Kilden Teater- og konserthus.

Ingrid er en aktiv konsertsolist og har sunget med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Kristiansand Symfoniorkester, Randers Kammerorkester, Oslofjord Kammerfilharmoni, Oslo Symfoniorkester, Bærum Symfoniorkester, Aust-Agder Kammerorkester og Scandinavian Chamber Soloists.

Ingrid har arbeidet med dirigenter som Terje Boye Hansen, Iver Kleive, Christian Badea, Alexander Mayer, Ingar Bergby, Yuval Weinberg, Ebbe Munk, Graeme Jenkins, Magnus Loddgard og Tim Harry Blomberg. Hun har blant annet sunget sopranpartiene i Händels Messias og Israel i Egypt, Bachs Juleoratoriet, Johannespasjonen og Magnificat, Mozarts Grosse Messe og Regina Coeli, Gounods St. Cecilia-messe, Vivaldis Gloria, Schnittkes Requiem og Haydns Kleine Orgelmesse.

Ingrid er opptatt av kammermusikk, og arbeider tett med pianistene Marita Kjetland Rabben, Monica Tomescu-Rohde og Solveig Lie Refvik, og er jevnlig på turné med disse.

Ellers er Ingrid bosatt i Lillesand, og har siden 2018 drevet konseptet Opera + Pub ulike steder på Sørlandet.