Izabela Maroun

Mezzosopran
Image

Mezzo-sopran Izabela Maroun er en talentfull sanger som gjør seg bemerket i den klassiske musikk- og operaverdenen med sitt eksepsjonelle talent og fine fremføringer.

Izabelas 2023-sesong begynner med opptredener av klassisk kabaret-musikk ved Stavanger og Sandnes. I april synger hun med Valen Vokalensemble i en fremføring av C. Debussys Nocturnes i Fartein Valen i Stavanger Konserthus. Etter sommeren skal Izabela presentere «Slavisk Musikkhage» på Operakafe i Sandnes Kulturhus. I september skal hun reise til Oslo for å fremføre sitt operarepertoar på Gamle Raadhus Scene. Ved hennes retur til Stavanger skal hun synge i Søster Angelica av Puccini på Utstein Kloster. Resten av sesongen inkluderer konserter i Oslo, Sandnes og Sola.

Izabelas karrierehøydepunkt inkluderer klassiske operaroller, som Cherubino i Mozarts Figaros Bryllup (2020: Opera Rogaland), La Zia Principessa i Puccinis Suor Angelica (2019: Opera Festivalen «Nebrodi in Canto» i Palermo), og Prins Orlovsky i Strauss’ Flaggermusen (20218: Opera Rogaland, coverrolle). Hun har også deltatt i andre produksjoner i løpet av tiden i operastudier i Norge og Slovakia, inkludert Haydns La Canterina, Martinus Knivens tårer, Plagges Pasjon, Mozarts Idomeneo, Monteverdis “Messaggere» fra L’Orfeo, blant andre. Izabela har deltatt på ulike festivaler, inkludert Festival of Norwegian Music «Grieg Day» i Bratislava, Oslo Operafestival, Norwegian Youth Chamber Music Festival og Opera Festival «Nebrodi in Canto» i Palermo.

Izabela’s vokale talenter har prydet mange forestillinger, og viser hennes varierte repertoar og evne til å tolke en rekke klassiske stykker. Hun har gledet publikum med sine forestillinger som altosolist i Durufles Requiem’s Pie Jesu i Stavanger Domkirke, dirigert av Trond Korsgård. Izabela sang også Mozarts Kroningsmesse og Requiem og Bachs Juleoratorium, der hun fremførte en altosolo sammen med Sandnes Symfoniorkester og Stavanger oratoriekor på Nærbø og i Gand kirke, dirigert av Erik Aldner. Videre har Izabela hatt muligheten til å vise sin kunstneriske stil gjennom solokonserter og flere konserter med Ensemble Nereides.

Izabela Maroun har en postgraduate diploma i utøvende musikk fra Universitetet i Stavanger, en mastergrad i utøvende musikk også fra UiS, og en bachelorgrad i musikk fra Academy of Performing Arts i Bratislava.