Jan Gunnar Sørbø

Klaver
Image
Jan Gunnar Sørbø (1982) holdt sin første solo-recital som 14-åring og konserterte i en rekke ulike forbindelser. Han deltok også i en rekke klaverkonkurranser fra ung alder av, og vant ungdommens pianomesterskap som 17-åring og deltok i NRK Talentiaden to år tidligere.  Klaver studerte han hovedsaklig med professorene Erling Eriksen, Einar Steen-Nøkleberg, Jens Harald Bratlie, Christina Bjørkøe og Micheal Endres.
I 2018 avsluttet han sin solistutdanning ved Syddanske Musikkonservatorium (Odense, DK) med offisiell debutkonsert. I sin PhD-grad fra Norges musikkhøgskole (2017) arbeidet han med fortolkning av soloverker av Beethoven og Chopin, med utgangspunkt i Hans von Bülows instruktive noteutgaver. Jan Gunnar Sørbøs fortolkning kjennetegnes av dyptpløyende fremføringer både i teknisk og erkjennelsesmessig forstand. I tillegg til aktiv konsertering som solist og kammermusiker, har han undervist i klaver og fortolkning ved Norges musikkhøgskole.
I 2019 arbeidet han som distriktsmusiker i Suldal kommune og turnerte med Stavanger klaverkvartett. I 2021 opptrådte han som solist i Griegs klaverkonsert i med Slovakias Statssinfonietta under ledelse av Theodore Kuchar, og retunerer med Beethovens trippelkonsert i 2023. Av soloprosjekter har han i 2022 fremført hele Johann Sebastian Bachs Das Wohltemperierte Klavier, en sjeldenhet selv blant langt mer erfarne pianister. Han opptrer jevnlig med sopran Eir Inderhaug og samarbeider med en rekke av landets fremstående strykere og sangere.