Jens-Erik Aasbø

Bass
Image

Jens-Erik Aasbø ble uteksaminert fra KHiO, Operahøgskolen, våren 2011, og har vært tilknyttet Den Norske Opera & Ballett siden. Her har han sunget roller som Angelotti i Tosca, Raimondo i Lucia di Lammermoor, Rocco i Beethovens Fidelio, Zuniga i Carmen, Doktor Grenvil i La traviata, Sarastro i Mozarts Tryllefløyten, Kommandanten og Masetto i Mozarts Don Giovanni, Basilio i Rossinis Barberen i Sevilla, Politikommisær i Sjostakovitsj’ Lady Macbeth fra Mtsensk, Broder Tuck i Schwemmers Robin Hood, Bonzo i Puccinis Madama Butterfly, Første nasareer i Salome av Richard Strauss, Kommandanten i Don Giovanni og Løytnant Ratcliffe i Billy Budd.

Ved siden av sitt virke ved DNO&B er Jens-Erik også en ettertraktet sanger ved andre scener. De siste årene har han blant annet gestaltet roller som Daland i Wagners Den flyvende hollender ved Opera på Skäret, Vannånden i Dvoraks Rusalka ved Komische Oper Berlin, Fasolt i Wagners Rhingullet og Kommandanten i Don Giovanni ved Theatro Municipal de São Paulo, og våren 2019 gjestet han Spring Festival i Tokyo som Daland i Den flyvende hollender, i besetning med Bryn Terfel som Hollenderen. Som konsertsanger har Jens-Erik deltatt som bassolist på utallige oppføringer av Mozarts Requiem, og har også Haydns og Verdis Requiem på repertoaret.

Etter hans medvirkning som Mester Laurentsius i Anne Pedersdotter, får vi snarlige gjensyn med ham i Operaen denne sesongen, da han skal medvirke som Bartolo i Figaros bryllup, Sparafucile i Rigoletto, Bonze i Madama Butterfly og Veit Pogner i Mestersangerne i Nürnberg.

 

Konserter