Johannes Martens

Cello
Image

Johannes Martens er for tiden ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester, og er samtidig medlem av Cikada Ensemble og Cikada Strykekvartett.

Hans første celloundervisning var med Liv Frengstad ved Ås Kommunale Musikkskole, Bodil Wenneberg i Davis, California, Morten Hannisdal ved Barrat Dues Musikkinstitutt og senere med Aage Kvalbein på Norges Musikkhøgskoles ungdomsprogram ”Unge Strykere”. Videre fulgte bachelor- og master studier i London med Leonard Stehn ved Guildhall School of Music and Drama, og til slutt diplomstudiet med Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole.

Han har deltatt som kammermusiker ved de største festivalene her til lands, og har solisterfaring fra blant annet Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester. Han har også hatt lange engasjement som solocellist i blant annet KORK og Den Norske Operas Orkester.

Allsidighet er et kjennetegn ved Johannes Martens. Han er aktivt opptatt av ny musikk, spiller også barokkcello og viola da gamba, og han har samarbeidet med flere av landets fremste jazz- og folkemusikere.

Etter mottakelsen av et 2-årig stipend fra statens arbeidstipend for yngre kunstnere, ga han i 2008 ut CDen ”Figments and Fragments – Chamber Music by Elliott Carter”. Denne CD-en fikk mye oppmerksomhet i nasjonal og internasjonal presse. Siden har han vært med på en rekke kammermusikkinnspillinger, med musikk som spenner fra Eugene Ysaye til tradisjonsmusikk fra Hardanger. Alle har blitt svært godt mottatt av norske og utenlandske anmeldere. Han er også mye brukt som studiomusiker og har bidratt på utallige utgivelser, fra a-ha til Himmelblå.

Konserter