Julia Gusek

Sopran
Image

Julia Gusek er født og oppvokst i Tyskland men eventyrlyst og interesse for land og språk førte henne til Norge, hvor hun fullførte sin mastergrad innen klassisk sang ved Barratt Due Musikkinstitutt med Prof. Torgun Birkeland som lærer.

Julia Gusek er en allsidig sanger som føler seg hjemme i de fleste sjangre og stilarter. Hun har vært solist på scener som Den Norske Opera & Ballett, Universitetets Aula, Festiviteten Haugesund og Geilo Kulturkyrkje. Tidligere roller inkluderer Susanna i «Figaros Bryllup» på Drammens Teater, Komtesse Stasi i «Czardasfyrstinnen» på Folketeateret og Mademoiselle Silberklang i «Theaterdirektøren» på Ridehuset i Oslo.

Hun vier også mye tid til kirkemusikken og har vært solist i verk som Mozarts «Requiem», «Kroningsmessen» og Brahms’ «Ein Deutsches Requiem» sammen med Sølvguttene og Drammen Symfoniorkester. I tillegg er hun aktiv som konsertsolist og i flere faste kammermusikkensembler der hun er spesielt opptatt av samspillet mellom poesi, musikk, klang og stemninger.

Konserter