Knut Mohn

Tenor
Image

Knut Kristian Mohn har sin sangutdannelse fra konservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Han startet sin karriere som sopran i Oslo domkirkes guttekor før basketballen tok over og han la sangen på hylla til han begynte på Toneheim folkehøgskole 19 år gammel.
Til sommeren er han uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo med Solveig Kringlebotn som sin sanglærer.

KK har gjort stor suksess i Oslo med det nyoppstartede mannskoret Birkelunden Mannskor som han dirigerer. Ifjor avsluttet de 17. mai sendinga til NRK direktesendt på slottsplassen med låta Norges Skaal. Sjekk de ut på Youtube.

Som solist har Mohn premiert rollen som øversteprest ved Spelet om Heilag Olav på Stiklestad sommeren 2013 og våren 2014 sang han og Emil Solli-Tangen nasjonalsangen foran VM-tittelkampen til Cecilia Brækhus i Danmark direktesendt til 30 land.
Ved operahøgskolen har han gjort roller som Tamino i tryllefløyten, Boni i Czardasfyrstinnen og Lenskji i Eugene Onegin og som hans eksamen våren 2016 Rinuccio i Gianni Schicchi på operaens scene 2.

Nå til våren kan han høres i Mozart requiem under Mozartfestivalen i Fredrikstad og som prins Yamadori i Madama Butterfly ved Oscarsborgoperaen og høsten 2016 synger han hertugen i Oslo Operafestivals oppsetning av Rigoletto.

Konserter