Knut Stiklestad

Bass
Image

Knut Stiklestad har sunget på Den Norske Opera, både på hovedscenen og på turneer. I tillegg til har han også synget ved en rekke andre norske operascener, av disse kan nevnes Kristiansand, Bergen, Ålesund, Nordfjordeid, Kristiansund, Trondheim, Steinvikholmen, Mosjøen, Mo i Rana, Bodø, Narvik, Harstad og Tromsø.
Han har ca 45 forskjellige operaroller på repertoaret. Blant disse er Sarastro i Tryllefløyten (Mozart), Gremin i Eugen Onegin (Tsjaikovskij), Kommandanten i Don Giovanni (Mozart), Sparafucile i Rigoletto (Verdi), Colline i La Bohème (Puccini), Arkel i Pelleas et Melisande (Debussy) og Don Bartolo i Figaros bryllup (Mozart).
Han har også sunget i en rekke norske operaer og har sunget roller som Absalon i Anne Pedersdotter (Beæin), Trellen Kark i Thora på Rimol (Borgstrøm), Oldfux i Den Stundesløse (Lorentzen) og Otsje Pjotr i Olav Tryggvason (Søderlind/Grieg/Nordraak).
I tillegg Tevye i Spelemann på taket (Bock), og diverse friluftsspill.

Har gjort mange av de store basspartiene i oratorier. Av disse kan nevnes Juleoratoriet (Bach), Messias (Händel), Skapelsen (Haydn) og Requiem (Mozart, Fauré og Gounod).

Knut reiser en del med egenproduserte konserter, både kirkekonserter og romansekonserter. Han har arbeidet mye med Arne Dørumsgaards musikk, og har laget flere sceniske forestillinger med dette stoffet, vist på flere norske musikkfestivaler.

Han har hatt egen solokonsert i domkirken i Riga etter invitasjon fra Latvia filharmoniske orkester, samt flere konserter i Serbia.

Flere komponister har skrevet sanger spesielt til Knuts stemme, bl.a.Terje Bjørklund, Marcus Paus og Knut Anders Vestad.

Knut har i tillegg arbeidet noe som regissør, og har bl.a. satt opp operaen Thora fra Rimol (Borgstrøm), Spelemann på taket (Bock) og Kiplings Jungelboken, samt friluftsspill.

CD – innspillinger:
Sanger av Paul Okkenhaug
Religiøse folketoner fra Trøndelag
Peer Gynt-musikken (Grieg) med Malmö symfoniorkester
Det vilde Kor, Hamsun/Marcus Paus

Hjemmeside: www.knutstik.net

Konserter