Lars Harald Maagerø

Image

Lars Harald Maagerø jobber som regissør innen teater og opera. Han har en bred utdanning innen scenekunst, som omfatter en bachelorgrad i teatervitenskap fra Universitetet i Bergen og McGill University i Montreal, Canada, en mastergrad i Shakespeare Studies fra King’s College London og en mastergrad i regi fra LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts). Avgangsforestillingen hans ved LAMDA var en produksjon av Georg Büchners Woyzeck. Våren/sommeren 2017 skal han ha regi på dirigent Gunvald Ottesens eksamensproduksjon av Mozarts Figaros Bryllup ved Norges Musikkhøgskole, på Thesbiteatrets produksjon av Shakespeares En Midtsommernattsdrøm i Thaulowhullet i Tønsberg, og på en produksjon av Rune Belsviks syngespill Over Kvåsen i Bølgen Kulturhus i Larvik. Han har også arbeidet som regiassistent, for eksempel med Stefan Herheim på Den Norske Operas produksjon av Rossinis La Cenerentola og med Peer Perez Øian i en produksjon av Christian Lollikes Familien som kunne snakke om alt ved Den Nationale Scene i Bergen. I tillegg har han arbeidet med regissører som Sarah Esdaile, Michael Fentiman og Vibeke Bjelke.

 

Utover regiarbeidet holder Maagerø for tiden på med en doktorgradsavhandling i teater ved University of Kent i Canterbury, England. Avhandlingen handler om kanoniske dramatiske tekster (av for eksempel Shakespeare, Ibsen, Strindberg og Tsjekhov) i moderne europeisk regiteater.

 

Maagerø har spilt fiolin i mange år, og har gjennom dette mye erfaring med klassisk musikk og opera, både på teoretisk og utøvende nivå.

Konserter