Lydia Hoen Tjore

Sopran
Image

Lydia Hoen Tjore har i sesongene 2018/19 og 2019/20 vært solistpraktikant ved Nasjonaloperaen. Hun er født og oppvokst på Radøy, og startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium alt som 17-åring, hvor hun fullførte sin mastergrad i 2016. Sommeren 2018 avsluttet hun sine studier ved Operaakademiet i København som en av de yngste studenter noensinne. 

Ved Den Norske Opera & Ballett har hun sunget rollene som Zerlina i Mozarts Don Giovanni, Adina i Elskovsdrikken, Søster Genovieffa i Suor AngelicaBelinda i Dido og Aeneas, Første dame i Tryllefløyten, og sist Micaëla i Carmen.

I 2017/18 medvirket hun i Rigoletto og Alcina ved Den Kongelige Opera, København. I flere år på rad før det har hun sunget ved Narnia-festivalen i Italia, der hun har gjort hovedrollene Susanna, Despina og Donna Elvira i Mozarts operaer.

Lydia Hoen Tjore sang under Festspillene i Bergen i 2017, på Nyttårskonsert med KORK i Oslo konserthus i 2018, var solist under Grieg-jubileet, og sang året etter med Oslo-Filharmonien under deres jubileumskonsert på Nationaltheatret. Hun har ved flere anledninger vært solist med Bergen filharmoniske orkester og med flere profesjonelle ensembler både i Norge og i utlandet.