Mari Eriksmoen

Koloraturasopran
Image

Mari Eriksmoen, f. 1983 har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole hos prof. Barbro Marklund og Conservatoire National Superieur i Paris hos prof. Isabelle Guillaud.
Hun har deltatt på masterclass med blant andre Susanna Eken, Kirsten Buhl Möller, Yvonne Minton og Roger Vignoles. Våren 2007 avsluttet hun sine studier ved Norges Musikkhøgskole. Hun ble tatt opp som student både ved Juilliard School of Music i New York og Opera-akademiet i København fra høsten 2007. Hun studerer nå ved Opera-akademiet i København hos docent Susanna Eken.

23 år gammel debuterte hun med Den Norske Opera i forestillingen ”Operaen Kommer.” I 2008 var hun solist på galla konsertene som åpnet det nye operahuset Bjørvika i Oslo, og i 2009 debuterer hun på operaen i København som Barbarina i ”Le Nozze di Figaro” av Mozart. Sommeren 2009 skal hun synge Musetta i ”La Boheme” på Oscarsborg sommeropera. Hun har også blitt plukket ut, sammen med 10 andre talentfulle sangere fra hele verden, av Eva Wagner og Bernard Foccroulle til detprestisjefylte Academie européenne de musique 2009 i Aix-en-Provence. Høsten 2009 synger hun Frasquita i Carmen på operaen i København.
I 2010 synger hun Angel i Händels Jeptha på operaen i København, og hun synger en av hovedrollene i den nyskrevne operaen Jorden rundt på 80 dager av Gisle Kverndokk på Den Norske Opera.
Juni 2010 gir hun en solo-recital på Troldhaugen under Festspillene i Bergen. Eriksmoen har jobbet med dirigenter som Kazushi Ono, Frederic Chaslin, Michael Schönwandt, Thomas Søndergaard og Christian Badea.
Hun har også mottatt en rekke priser og stipender.
I 2007 var hun solist med Oslo Filharmoniske Orkester da hun var finalist i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, med bl.annet Dame Joan Sutherland og Kurt Moll i jurien. Samme år vant hun 2. Pris i ”Nordic Lied Competition” i Finland sammen med pianist Julia Strelchencko, samt mottok Ruud Wallenbergs stipend for
unge sangere.
I 2005 vant hun Kammermusikkprisen i ”International Lied Competition for Youth” i Tyskland, og i 2004 vant hun 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo.

Konserter