Mariann Fjeld-Solberg

Sopran
Image

Mariann Fjeld-Solberg studerte ved Operahögskolan i Stockholm og gjorde sin første rolle som 23-åring på Stockholms Kungliga Opera. I 2004 vant hun det prestisjetunge Jenny Lind-stipendet, som førte til en konsertturné i USA og Canada. Hun gikk da videre til å vinne både Malmö Vocal Competition og den Norske finalen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse. I 2008 vant hun Rikskonsertenes INTRO klassisk og mottok dermed et to års konsertengasjement.

Fjeld-Solberg har sunget mye ved Den Norske Opera & Ballett, i roller som Mimì (La Bohème), Pamina (Tryllefløyten) og Susanna (Figaros Bryllup), sist også fremført på Norrlandsoperan, Umeå i Sverige samt i 2011 med Peter Mattei i hans triumferende oppsetning ved Mattei Festivalen i Luleå. Hun har også opptrådt ved Bergen Nasjonale Opera, Folkoperan Stockholm, Malmö Opera, Savonlinna Operafestival i Finland og på Ringsakeroperaen, i roller som Micaëla (Carmen) og Marguerite (Faust) med fler.

Fjeld-Solberg opptrer ofte i konsert og har vært solist med orkestre som Nordnorsk Symfoniorkester, Düsseldorfer Symfoniker, St Petersburg Academic Symphony Orchestra, Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester og mange fler, med dirigenter som Louis Langrée, Fabio Biondi, Rinaldo Alessandrini and Jun Märkl.

Mariann Fjeld-Solberg er representert av Stellis Polaris / Richard Klingspor.