Mathilde Salmi Marjavara

Sopran
Image

Mathilde Salmi Marjavara bor i Oslo, har finske røtter og er oppvokst i Tromsø. Mathilde er uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo (KHiO), Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Hun har sin mastergrad fra Operahøgskolen i Oslo under sanglærer Toril Carlsen.

Mathilde er en allsidig sanger og er å se i operaproduksjoner, sceniske oppsetninger, musikkspill og konserter. Hun har gjort roller som Solveig i en tysk oppsetning av Peer Gynt, Amor i Orfeus og Eurydike, Despina i Cosí fan tutte på scene 2 ved Den Norske Opera & Ballett, Grete i Hans og Grete, for å nevne noen. Mathilde har også utmerket seg som konsertsolist.
Høsten 2019 var Mathilde på turné sammen med Arktisk Filharmoni, som solist i operaproduksjonen Carmen av Bizet, og samme tid året etter, gjorde hun The Telephone med regi av Jostein Kirkeby-Garstad. Tidligere i år var Mathilde å se som Zerlina i Don Giovanni i regi av Opera Østfold.

Mathilde er en stolt mottaker av Statens Kunstnerstipend for unge, nyutdannede kunstnere, og kvalifisert deltaker av Wilhelm Stenhammar International Music Competition (WSIMC) 2020.