Mathilde Salmi Marjavara

Sopran
Image

Mathilde Salmi Marjavara bor i Oslo, har finske røtter og er oppvokst i Tromsø. Mathilde er uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo (KHiO), Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Hun har sin mastergrad fra Operahøgskolen i Oslo under sanglærer Toril Carlsen.

Mathilde er en allsidig sanger og er å se i operaproduksjoner, sceniske oppsetninger, musikkspill og konserter. Hun har gjort roller som Solveig i en tysk oppsetning av Peer Gynt, Amor i Orfeus og Eurydike, Despina i Cosí fan tutte på scene 2 ved Den Norske Opera & Ballett, Grete i Hans og Grete, for å nevne noen. Mathilde har også utmerket seg som konsertsolist.
Høsten 2019 var Mathilde på turné sammen med Arktisk Filharmoni, som solist i operaproduksjonen Carmen av Bizet, og samme tid året etter, gjorde hun The Telephone med regi av Jostein Kirkeby-Garstad. Tidligere i år var Mathilde å se som Zerlina i Don Giovanni i regi av Opera Østfold.

Mathilde er en stolt mottaker av Statens Kunstnerstipend for unge, nyutdannede kunstnere, og kvalifisert deltaker av Wilhelm Stenhammar International Music Competition (WSIMC) 2020.

Image
14
september
kl 19:00

Oslo Operafestival – La Bohème (Utdrag)

Gamle Raadhus Scene
2023