Mikkel Skorpen

Tenor
Image

Mikkel Skorpen studerte klassisk sang på ArtEZ Hoogeschool voor de kunsten i Zwolle, Nederland før han fortsatte studiene på Operahøgskolen i Oslo, hvor han har tatt en mastergrad i opera. Han har tidligere vært del av operastudioet i Opera de Lyon i Frankrike hvor han sang to produksjoner. 

Mikkel var solistpraktikant ved den Norske Opera & Ballett sesongen 18/19. Der sang han rollen som Aeneas i Dido & Aeneas av Purcell, Tchaplitsky i Spar Dame av Tchaikovsky, Arthur Jones i Billy Budd av Britten, En sanger i Il Tabarro av Puccini og David Syngemester i Anne Pedersdotter av Flieflet Bræin. Han har også jobbet med flere barneskoler i Oslo-området i 2019 og 2020 med konseptet «opera på timeplanen» i regi av Den Norske Opera, hvor han har vært med i innstuderingen og sunget rollen som Funiculi i stykket Funiculi & Funicula – en operafabel. I 2020 sang han rollen som Beppe i Pagliacci av Leoncavallo i Ringsakeroperaen.

Mikkel har også sunget en hel del kirkemusikk, bl.a. av Bach, Mozart, Saint-Saens og Stainer, med orkestre og kor i Nederland, Polen og Norge. I Sesongen 21/22 Synger Mikkel ved Den Norske Opera & Ballett og ved Bergen Nasjonale Opera i to nyoppsetninger.

 

 

Konserter